Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2010

AYAT SERIBU DINAR

Ayat Seribu Dinar adalah ayat suci Al-Quran yang dipetik dari surah Al-Talaaq, dari ayat dua dan tiga. Diceritakan bahawa seorang saudagar telah membayar sebanyak seribu dinar untuk mendapat ayat ini yang dikatakan fadhilatnya ialah dapat menyelamatkan pembacanya dari malapetaka. Di dalam perjalanan pulang, kapal saudagar ini telah dipukul ombak dan beliau terus membaca ayat tersebut. Dengan izin Allah swt.hanya beliau seorang saja yang terselamat dari bencana itu.
Di antara khasiat dan fadhilat Ayat Seribu Dinar ini ialah:

1. Dibaca bila kita hendak bertawakkal terhadap sesuatu perkara 2. Menghilangkan keresahan bila dibaca di waktu resah 3. Dibaca ketika hendak menaiki kenderaan 4. Dan ketika dirasakan perlu
sesiapa yang masih lagi mencari mp3 surah ni,aku dah letakn kat sini..semestinya percuma.download sahaja

Ayat kursi

Kenapa aku letak ayat Kursi kat blog aku..sebab ada yg menarik sangat tentang ayat ni.aku terbaca kisah yg orang sibuk menghantar dan baca kat facebook,..Mesti korang pernah terdengar "KENAPA XROGOL SAYA".....menarik kn..jadi inilah hasil nya yg aku dapat berikan..sesiapa yg nak mendengar boleh download sahaja di bawah ini.

'Sandwich tanpa sardin'

SANDWICH tanpa sardin, tomato, timun dan salad diberi kepada murid adalah antara kelemahan dikesan Ketua Audit Negara dalam laporannya berhubung Rancangan Makanan Tambahan (RMT) di sekolah.

Laporan itu juga mendedahkan murid yang menyertai rancangan berkenaan turut diberikan mi segera dan bihun goreng kosong, serta tidak mematuhi menu ditetapkan Kementerian Pelajaran.(petikan Berita Harian 26/20/2010)

sedih la plak bl aku baca bab ni, patutlah xcukup inci budak2 skang ni..tp nak buat macam mana.sapa2 pernah dapat RMT kat sekolah  rendah angkat tangan???aku nak kira..hahahahaha..aku pernah jg. dapat RMT.aku dl pernah demand bab makan RMT ni kat sek..aku stop dpt RMT dari darjah 2 sampai 4..lama x?lama tu..sebab nye tender yg masak xbrp sedap..bl dah tukar tender baru, baru la aku g amik makan RMT.sebab sedap tu...sebelum ni aku nak mkn pun xmampu nak telan..budak2 la kata kan..makan jer nak memilih.free of caj..rugi tu kl mkn free tak abis..time aku xamik tu,jimat duit kerajaan.…