Tuesday, October 26, 2010

'Sandwich tanpa sardin'


SANDWICH tanpa sardin, tomato, timun dan salad diberi kepada murid adalah antara kelemahan dikesan Ketua Audit Negara dalam laporannya berhubung Rancangan Makanan Tambahan (RMT) di sekolah.

Laporan itu juga mendedahkan murid yang menyertai rancangan berkenaan turut diberikan mi segera dan bihun goreng kosong, serta tidak mematuhi menu ditetapkan Kementerian Pelajaran.(petikan Berita Harian 26/20/2010)

sedih la plak bl aku baca bab ni, patutlah xcukup inci budak2 skang ni..tp nak buat macam mana.sapa2 pernah dapat RMT kat sekolah  rendah angkat tangan???aku nak kira..hahahahaha..aku pernah jg. dapat RMT.aku dl pernah demand bab makan RMT ni kat sek..aku stop dpt RMT dari darjah 2 sampai 4..lama x?lama tu..sebab nye tender yg masak xbrp sedap..bl dah tukar tender baru, baru la aku g amik makan RMT.sebab sedap tu...sebelum ni aku nak mkn pun xmampu nak telan..budak2 la kata kan..makan jer nak memilih.free of caj..rugi tu kl mkn free tak abis..time aku xamik tu,jimat duit kerajaan..sbb aku pun xbazirkn makanan sebab xsedap..ok what???baik puyer....

0 comments:

Post a Comment

Click Ad3