Monday, March 7, 2011

i-City beli ‘salji’ Korea




Peeerghhhh!!!! tak perlu tunggu ramalan cuaca dah kat shah alam ni..lepas ni salji akan turun kat i-City jer..haaa..hebatkan.berita ni benar,bukan main-main..Ketua Pegawai Eksekutif I-city mengesahkan kenyataan bahawa mesin salji telah dibeli dari Korea.

mesin salji itu dibangunkan khas untuk i-City berikutan permintaan syarikat itu bagi menghasilkan salji dalam iklim tropika.fasa pertama membabitkan pemasangan mesin 16 dram di siling pintu masuk utama Snowalk.

“Mesin itu berupaya menghasilkan enam tan atau kira-kira 400 kilogram salji lembut sehari,” katanya selepas menandatangani pakatan strategik dengan Ketua Pegawai Eksekutif yang juga pengasas Snow Ice Maker BarsKorea, Lee Ki Choon di Incheon, Korea. - Bernama

akhirnya tercapai hasrat aku nak merasa salji kat Malaysia ni..kawan-kawan apa lagi..jom pegi i-city.tapi kena tunggu salji dah turun la.baru gempak..

0 comments:

Post a Comment

Click Ad3