Skip to main content

3 langkah untuk beri nafas baru pada blogpost

Salah satu isu yang selalu dihadapi oleh newbie dan rakan-rakan yg baru berjinak-jinak dengan dunia blog adalah post yang lama. Apabila artikel baru mula diterbitkan, artikel lama pasti diendahkan. Jadi bagaimana untuk mengurangkan masalah ini. Ada banyak cara, tapi buat masa ni aku bagi 3 jer..


langkah yang pertama

ketika menulis post yang baru,cuba selitkan beberapa link post yang terdahulu. Cara ini sesuai jika tajuk yang kita hasilkan ada berkaitan dengna post yang terdahulu.

langkah yang kedua

Senaraikn link yang terdahulu di bahagian tepi blog anda. Mungkin boleh guna link widget atau popular blogpost seperti di sebelah kanan blog nasarudin-com.

langkah ketiga
Selitkan beberapa link post yang terdahulu di laman sosial.contohnya seperti twitter dan facebook. Ini dapat meningkatkan lagi ranking post anda di ruangan google.

Ada beberapa sebab perlu kaitkan dengan post yang terdahulu. ini kerana tidak semua pembaca atau pengunjung membaca keseluruhan isi blog anda. Jika ada link yang berkaitan,secara tidak langsung akan mengajak pengunjung membaca dan melepak lebih lama di blog anda.Siapa tahu,yg lepak tu ingin meletak iklan di blog anda..masyukkk..tak gitu,

Comments

  1. Nice say Nas.

    1 cara yang paling berkesan adalah dengan menggunakan Link Within seperti apa yang anda sedang gunakan sekarang.

    Atau tinggalkan komen pada entri seseorang yang tajuknya sama dengan tahun anda dan tinggalkan link tersebut dalam ruangan komen mereka.

    klik sini --->Media Sosial

    Tapi sebenarnya, apa yang paling berkesan supaya post lama kita terus dibaca adalah kandungan penulisan yang berkualiti dan SEO.

    Selamat maju jaya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih..semoga komen anda menajdi panduan utk blogger yg lain

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Cara Tebus/Redeem mata ganjaran Big Point untuk Pengguna Tone Excel

Bigpoint adalah mata yang terkumpul dari hasil topup tunetalk. Ramai pengguna talian tunetalk sama ada tone excel dan tone plus masih blurr cara - cara menebus big point. Ada yang sudah mengumpul point sehingga 10 000 mata. Jangan tak tau ada tiket kapal terbang yang boleh anda tebus di laman web www.airasiabig.com

http://www.airasiabig.com/my/bm/  (untuk laman web bahasa melayu)
Untuk tebus point Big Point untuk tiket kapal terbang, jumlah terkumpul yang wajib mestilah 3000 point. Jika point belum mencukupi anda boleh guna untuk menebus barang lain di online store tunetalk.

Berikut ada beberapa cara yang perlu anda lakukan untuk menebus big point tukar kepada tiket kapal terbang,

Langkah Pertama :
Bagi pengguna tunetalk/tone excel anda perlu mendaftar di selfcare tunetalk.
https://selfcare.my.tunetalk.com/

atau :
http://www.tunetalk.com/my/
Kemudian klik self register

jika anda baru pertama kali mendaftar, daftar no.ic dan no.hp anda dahulu.



Langkah kedua:
Anda klik link ini https://www.…

Formula nak dapat RM 1 juta dalam masa setahun...

Aku selalu melakukan kira-kira macam mana nak dapatkan RM 1000,000 dalam 12 bulan.Macam mana tu.Selalunya bila kita sebut 1 juta pasti orang kata mengarut. Sebab kita dah belajar matematik dari kecik sampai ke tua ni la, kita gunakan. Selalunya orang yang buat bisnes suka buat kira-kira ni. Orang kata nak cari nombor magik dalam bisnes. Tapi jangan terkejutlah, sebab ni salah satu formula dorang nak menjadikan kerja menjadi mudah dan senang. mereka tidak pandang dengan 1 juta, tapi dengan nilai yang paling kecil. Ok buat masa ni kita buat pengiraan mudah, bagaimana nak dapatkan RM 1000,000 dalam setahun..

Rahsia Buat Duit Dengan Tone Excel

Ramai yang tanya rahsia kejayaan pengguna TONE EXCEL/TUNETALK. Mereka sentiasa jana pendapatan secara senyap. Tidak perlu buka kedai topup sendiri pun.

Setelah dikaji, rahsia kejayaan pengguna prepaid tone excel adalah seperti berikut :



Mereka beli dan pakai simkad toneexcel bernilai RM90100% yang berjaya,mereka kekalkan no.henpon ataupun jadikan line tunetalk/toneexcel sebagai line utama merekaKebanyakan ahli yang berkeluarga, menjadikan simkad toneexcel sebagai simkad utama mereka.Kongsi keistimewaan simkad ini dan daftarkan ahli baru Ramai yang tertanya apa kehebatan simkad ini. Walaupun saya ceritakan 1001 kebaikan toneexcel, jika anda tidak membeli simkad tone excel amatlah rugi rasanya.


Kini jumlah pengguna telefon bimbit melebihi 32 juta mengikut data statistik sehingga 2013. Semakin meningkat pengguna telefon, semakin cera h peluang anda untuk berkongsi simkad tone excel bersama rakan-rakan anda.

Jika anda ingin sertai kami boleh hubungi saya : nasarudin : 012 9238949 Facebook…