Skip to main content

Dengan blog RM 1 Juta

Post sebelum ni aku ada kongsikan cerita macam mana nak capai RM 1 juta dalam Setahun. Itu kalau kita jual baranglah. Sekarang ni kita kita cerita macam mana nak buat duit RM 1000, 000 dengan blog. Kata orang, targert mesti ada. Baru jelas arah tuju hidup kita..Blog akan hidup jika ada pengunjung. ok, sekarang ni kita buat pengiraan seperti sebelumnya.Bezanya kita kena target pembaca blog kita yang klik iklan nuffnang.


Langkah pertama: selalunya purata komisen iklan nuffnang = RM 0.20

RM 1000,000/RM 0.20 = 5000,000 orang klik iklan.

Langkah ke-2: Targert utk capai RM 1 juta. Contoh 2 tahun atau 3 tahun

5000,000 org/24 bulan = 208,333 orang

Langkah ke-3 : dalam sebulan ada 4 minggu

208,333/4 = 52083 orang dalam seminggu

langkah ke - 4 : targert pelawat dalam sehari

52083/7 hari : 7440 orang..

jadi target untuk blog kita 7440 orang sehari..Tak susah pun nak buat 1 juta dengan blog.Yang penting kita kena fikirlah bagaimana cara nak dapat RM 1000,000 dengan blog.Ni untuk orang yang tak minat nak jual baranglah..


Nak jadi menarik blog kita, sentiasa update selalu dan pastikan post kita akan sentiasa dicari sepanjang masa. Pada masa yang sama nilai komisen setiap iklan yang diapaprkan dalam blog kita akan sentiasa meningkat setiap kali blog kita menerima pengunjung yang ramai. Tak caye cubalah dulu..Dah dapat lebih dari 20 sen boleh lah share...yang baik kita share, yang aibkan orang kita simpan.

Comments

  1. RM1 juta dari blog, satu idea menarik dan mencabar.. aku pun nak pasang niat nak buat jugak la

    ReplyDelete
  2. mesti..azam kena baik punyer...xkan nak dapat RM10 jer dgn blog yer tak...

    ReplyDelete
  3. muahahahaha sy pnye baru berape sen tp campur gan ads lain kire bolehla

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Cara Tebus/Redeem mata ganjaran Big Point untuk Pengguna Tone Excel

Bigpoint adalah mata yang terkumpul dari hasil topup tunetalk. Ramai pengguna talian tunetalk sama ada tone excel dan tone plus masih blurr cara - cara menebus big point. Ada yang sudah mengumpul point sehingga 10 000 mata. Jangan tak tau ada tiket kapal terbang yang boleh anda tebus di laman web www.airasiabig.com

http://www.airasiabig.com/my/bm/  (untuk laman web bahasa melayu)
Untuk tebus point Big Point untuk tiket kapal terbang, jumlah terkumpul yang wajib mestilah 3000 point. Jika point belum mencukupi anda boleh guna untuk menebus barang lain di online store tunetalk.

Berikut ada beberapa cara yang perlu anda lakukan untuk menebus big point tukar kepada tiket kapal terbang,

Langkah Pertama :
Bagi pengguna tunetalk/tone excel anda perlu mendaftar di selfcare tunetalk.
https://selfcare.my.tunetalk.com/

atau :
http://www.tunetalk.com/my/
Kemudian klik self register

jika anda baru pertama kali mendaftar, daftar no.ic dan no.hp anda dahulu.



Langkah kedua:
Anda klik link ini https://www.…

Formula nak dapat RM 1 juta dalam masa setahun...

Aku selalu melakukan kira-kira macam mana nak dapatkan RM 1000,000 dalam 12 bulan.Macam mana tu.Selalunya bila kita sebut 1 juta pasti orang kata mengarut. Sebab kita dah belajar matematik dari kecik sampai ke tua ni la, kita gunakan. Selalunya orang yang buat bisnes suka buat kira-kira ni. Orang kata nak cari nombor magik dalam bisnes. Tapi jangan terkejutlah, sebab ni salah satu formula dorang nak menjadikan kerja menjadi mudah dan senang. mereka tidak pandang dengan 1 juta, tapi dengan nilai yang paling kecil. Ok buat masa ni kita buat pengiraan mudah, bagaimana nak dapatkan RM 1000,000 dalam setahun..

Rahsia Buat Duit Dengan Tone Excel

Ramai yang tanya rahsia kejayaan pengguna TONE EXCEL/TUNETALK. Mereka sentiasa jana pendapatan secara senyap. Tidak perlu buka kedai topup sendiri pun.

Setelah dikaji, rahsia kejayaan pengguna prepaid tone excel adalah seperti berikut :



Mereka beli dan pakai simkad toneexcel bernilai RM90100% yang berjaya,mereka kekalkan no.henpon ataupun jadikan line tunetalk/toneexcel sebagai line utama merekaKebanyakan ahli yang berkeluarga, menjadikan simkad toneexcel sebagai simkad utama mereka.Kongsi keistimewaan simkad ini dan daftarkan ahli baru Ramai yang tertanya apa kehebatan simkad ini. Walaupun saya ceritakan 1001 kebaikan toneexcel, jika anda tidak membeli simkad tone excel amatlah rugi rasanya.


Kini jumlah pengguna telefon bimbit melebihi 32 juta mengikut data statistik sehingga 2013. Semakin meningkat pengguna telefon, semakin cera h peluang anda untuk berkongsi simkad tone excel bersama rakan-rakan anda.

Jika anda ingin sertai kami boleh hubungi saya : nasarudin : 012 9238949 Facebook…