Skip to main content

Formula nak dapat RM 1 juta dalam masa setahun...



Aku selalu melakukan kira-kira macam mana nak dapatkan RM 1000,000 dalam 12 bulan.Macam mana tu.Selalunya bila kita sebut 1 juta pasti orang kata mengarut. Sebab kita dah belajar matematik dari kecik sampai ke tua ni la, kita gunakan. Selalunya orang yang buat bisnes suka buat kira-kira ni. Orang kata nak cari nombor magik dalam bisnes. Tapi jangan terkejutlah, sebab ni salah satu formula dorang nak menjadikan kerja menjadi mudah dan senang. mereka tidak pandang dengan 1 juta, tapi dengan nilai yang paling kecil. Ok buat masa ni kita buat pengiraan mudah, bagaimana nak dapatkan RM 1000,000 dalam setahun..



Selalunya pengiraan ni sesuai untuk yang berminat nak dapatkan RM1juta. Perlu diingatkan tiada yang mustahil kat dunia.

jom mulakan:

cari produk yang anda rasa ingin jual  dalam masa setahun...

nilai keuntungan satu barang tu  RM 5..

jadi RM 1000,000/RM5 = RM200,000

dalam setahun ada 12 bulan 
jadi RM 200,000/12 = 16,666 unit

dalam sebulan ada 4 minggu
jadi 16666unit/4 minggu = 4166 unit/seminggu

dalam seminggu anda ada 7 hari
jadi 4166unit/7 = 595.2 unit..

apakah nombor ajaib anda untuk mendapatkan RM 1000,000 pertama dalam masa setahun???
nombor magik = 595

kalau kira jer memang boleh.budak tahun 6 pun boleh kira macam mana nak dapatkan RM 1000,00. Jadi sebagai orang dewasa seharusnya belajar macam mana nak dapatkannya. Bukan kita memperlekehkan atau berputus asa sebelum berusaha.

Comments

  1. OMG.. baru je nk syok membaca. Rasa spoil pulak. Urm, banyak sangat kena jual barang la. Klu jenis pemalu mcm saya ni cemana pulak? THEEHEEHEE

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau pemalu kt ubahlah jual kat dalam facebook ke, blog ke,,macam - macam kn ada

      Delete
  2. klu membuat printing&souvenir blh ka dpt angka tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh jer..yang penting kena banyakkn bersedekah

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Cara Tebus/Redeem mata ganjaran Big Point untuk Pengguna Tone Excel

Bigpoint adalah mata yang terkumpul dari hasil topup tunetalk. Ramai pengguna talian tunetalk sama ada tone excel dan tone plus masih blurr cara - cara menebus big point. Ada yang sudah mengumpul point sehingga 10 000 mata. Jangan tak tau ada tiket kapal terbang yang boleh anda tebus di laman web www.airasiabig.com

http://www.airasiabig.com/my/bm/  (untuk laman web bahasa melayu)
Untuk tebus point Big Point untuk tiket kapal terbang, jumlah terkumpul yang wajib mestilah 3000 point. Jika point belum mencukupi anda boleh guna untuk menebus barang lain di online store tunetalk.

Berikut ada beberapa cara yang perlu anda lakukan untuk menebus big point tukar kepada tiket kapal terbang,

Langkah Pertama :
Bagi pengguna tunetalk/tone excel anda perlu mendaftar di selfcare tunetalk.
https://selfcare.my.tunetalk.com/

atau :
http://www.tunetalk.com/my/
Kemudian klik self register

jika anda baru pertama kali mendaftar, daftar no.ic dan no.hp anda dahulu.



Langkah kedua:
Anda klik link ini https://www.…

Rahsia Buat Duit Dengan Tone Excel

Ramai yang tanya rahsia kejayaan pengguna TONE EXCEL/TUNETALK. Mereka sentiasa jana pendapatan secara senyap. Tidak perlu buka kedai topup sendiri pun.

Setelah dikaji, rahsia kejayaan pengguna prepaid tone excel adalah seperti berikut :



Mereka beli dan pakai simkad toneexcel bernilai RM90100% yang berjaya,mereka kekalkan no.henpon ataupun jadikan line tunetalk/toneexcel sebagai line utama merekaKebanyakan ahli yang berkeluarga, menjadikan simkad toneexcel sebagai simkad utama mereka.Kongsi keistimewaan simkad ini dan daftarkan ahli baru Ramai yang tertanya apa kehebatan simkad ini. Walaupun saya ceritakan 1001 kebaikan toneexcel, jika anda tidak membeli simkad tone excel amatlah rugi rasanya.


Kini jumlah pengguna telefon bimbit melebihi 32 juta mengikut data statistik sehingga 2013. Semakin meningkat pengguna telefon, semakin cera h peluang anda untuk berkongsi simkad tone excel bersama rakan-rakan anda.

Jika anda ingin sertai kami boleh hubungi saya : nasarudin : 012 9238949 Facebook…