Formula nak dapat RM 1 juta dalam masa setahun...

, , 4 comments


Aku selalu melakukan kira-kira macam mana nak dapatkan RM 1000,000 dalam 12 bulan.Macam mana tu.Selalunya bila kita sebut 1 juta pasti orang kata mengarut. Sebab kita dah belajar matematik dari kecik sampai ke tua ni la, kita gunakan. Selalunya orang yang buat bisnes suka buat kira-kira ni. Orang kata nak cari nombor magik dalam bisnes. Tapi jangan terkejutlah, sebab ni salah satu formula dorang nak menjadikan kerja menjadi mudah dan senang. mereka tidak pandang dengan 1 juta, tapi dengan nilai yang paling kecil. Ok buat masa ni kita buat pengiraan mudah, bagaimana nak dapatkan RM 1000,000 dalam setahun..



Selalunya pengiraan ni sesuai untuk yang berminat nak dapatkan RM1juta. Perlu diingatkan tiada yang mustahil kat dunia.

jom mulakan:

cari produk yang anda rasa ingin jual  dalam masa setahun...

nilai keuntungan satu barang tu  RM 5..

jadi RM 1000,000/RM5 = RM200,000

dalam setahun ada 12 bulan 
jadi RM 200,000/12 = 16,666 unit

dalam sebulan ada 4 minggu
jadi 16666unit/4 minggu = 4166 unit/seminggu

dalam seminggu anda ada 7 hari
jadi 4166unit/7 = 595.2 unit..

apakah nombor ajaib anda untuk mendapatkan RM 1000,000 pertama dalam masa setahun???
nombor magik = 595

kalau kira jer memang boleh.budak tahun 6 pun boleh kira macam mana nak dapatkan RM 1000,00. Jadi sebagai orang dewasa seharusnya belajar macam mana nak dapatkannya. Bukan kita memperlekehkan atau berputus asa sebelum berusaha.

4 comments:

  1. OMG.. baru je nk syok membaca. Rasa spoil pulak. Urm, banyak sangat kena jual barang la. Klu jenis pemalu mcm saya ni cemana pulak? THEEHEEHEE

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau pemalu kt ubahlah jual kat dalam facebook ke, blog ke,,macam - macam kn ada

      Delete
  2. klu membuat printing&souvenir blh ka dpt angka tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh jer..yang penting kena banyakkn bersedekah

      Delete