Skip to main content

TUlis dan terus menulis

anda ada blog, tapi masih lagi kosong???

Secara realitinya, kebanyakkan blogger menghadapi masalah untuk mencari idea untuk menulis di blog masing-masing. Mengapa ini berlaku..hal ini disebabkan blogger-blogger tidak melakukannya. Mereka mengatakan tiada idea. Idea tidak akan datang jika kita mengatakan tiada idea. Apabila perkataan atau ayat seperti itu dikeluarkan dalam kepala, secara automatiknya akan menyebabkan otak akan berhenti memberi idea.anda harus mengubah kepada soalan.Contohnya:



1 - apa yang boleh aku tulis hari ni??
2 - info apa yang aku nak tulis kat blog aku?
3 - apa yang menariknya hari ini untuk aku tulis??

Secara automatiknya otak kita akan terus berfikir dan berfikir sehingga munculnya idea yang bernas. Itulah salah satu kelebihan otak kita. Bila kita banyak berfikir otak akan menjadi lebih cergas. seterusnya pelbagai idea baru akan muncul,walaupun ketika anda sedang makan.

latihan dalam penulisan perlu dilakukan setiap hari, agar penulisan kita menjadi ikutan pengunjung-pengunjung blog. tidak salah kalau tidak menarik pada permulaan, sebab cikgu tak marah pun. kan...tidak kira la secantik mana pun blog anda,tapi tiada artikel tak de maknanya...

Comments

  1. hahaha... ya..saya pun ada msalah yg sama... tp kalau ku tulis tentang warisan saka... rasa2 ada org ikut tak..kikikii

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada orang ikut punya,..janji kita mulakan.nnt kalau ada yg ikut,mesti doran komen...

      Delete
  2. kalau masih tak dapat tulis, take a break dan keluar berjalan-jalan. Mungkin dapat inspirasi untuk bertulis?

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu..udara segar dan situasi berbeza dapat membantu anda utk menulis blog

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Cara Tebus/Redeem mata ganjaran Big Point untuk Pengguna Tone Excel

Bigpoint adalah mata yang terkumpul dari hasil topup tunetalk. Ramai pengguna talian tunetalk sama ada tone excel dan tone plus masih blurr cara - cara menebus big point. Ada yang sudah mengumpul point sehingga 10 000 mata. Jangan tak tau ada tiket kapal terbang yang boleh anda tebus di laman web www.airasiabig.com

http://www.airasiabig.com/my/bm/  (untuk laman web bahasa melayu)
Untuk tebus point Big Point untuk tiket kapal terbang, jumlah terkumpul yang wajib mestilah 3000 point. Jika point belum mencukupi anda boleh guna untuk menebus barang lain di online store tunetalk.

Berikut ada beberapa cara yang perlu anda lakukan untuk menebus big point tukar kepada tiket kapal terbang,

Langkah Pertama :
Bagi pengguna tunetalk/tone excel anda perlu mendaftar di selfcare tunetalk.
https://selfcare.my.tunetalk.com/

atau :
http://www.tunetalk.com/my/
Kemudian klik self register

jika anda baru pertama kali mendaftar, daftar no.ic dan no.hp anda dahulu.



Langkah kedua:
Anda klik link ini https://www.…

Formula nak dapat RM 1 juta dalam masa setahun...

Aku selalu melakukan kira-kira macam mana nak dapatkan RM 1000,000 dalam 12 bulan.Macam mana tu.Selalunya bila kita sebut 1 juta pasti orang kata mengarut. Sebab kita dah belajar matematik dari kecik sampai ke tua ni la, kita gunakan. Selalunya orang yang buat bisnes suka buat kira-kira ni. Orang kata nak cari nombor magik dalam bisnes. Tapi jangan terkejutlah, sebab ni salah satu formula dorang nak menjadikan kerja menjadi mudah dan senang. mereka tidak pandang dengan 1 juta, tapi dengan nilai yang paling kecil. Ok buat masa ni kita buat pengiraan mudah, bagaimana nak dapatkan RM 1000,000 dalam setahun..

Rahsia Buat Duit Dengan Tone Excel

Ramai yang tanya rahsia kejayaan pengguna TONE EXCEL/TUNETALK. Mereka sentiasa jana pendapatan secara senyap. Tidak perlu buka kedai topup sendiri pun.

Setelah dikaji, rahsia kejayaan pengguna prepaid tone excel adalah seperti berikut :



Mereka beli dan pakai simkad toneexcel bernilai RM90100% yang berjaya,mereka kekalkan no.henpon ataupun jadikan line tunetalk/toneexcel sebagai line utama merekaKebanyakan ahli yang berkeluarga, menjadikan simkad toneexcel sebagai simkad utama mereka.Kongsi keistimewaan simkad ini dan daftarkan ahli baru Ramai yang tertanya apa kehebatan simkad ini. Walaupun saya ceritakan 1001 kebaikan toneexcel, jika anda tidak membeli simkad tone excel amatlah rugi rasanya.


Kini jumlah pengguna telefon bimbit melebihi 32 juta mengikut data statistik sehingga 2013. Semakin meningkat pengguna telefon, semakin cera h peluang anda untuk berkongsi simkad tone excel bersama rakan-rakan anda.

Jika anda ingin sertai kami boleh hubungi saya : nasarudin : 012 9238949 Facebook…