Sunday, February 12, 2012

Tumpang blogspot pun tak mengapa



Selalunya apabila kita melihat blog orang-orang yang dah popular, semuanya direct terus menggunakan www.nama.com..Kita pun tertanya - tanya kalau guna blogspot agak-agak ada orang nak datang ke? Kita tak perlu risau jika kita masih hijau dalam dunia berblogging. 
Sebab apa aku kata macam ni...


-  Kita masih lagi baru.perlu belajar selok belok macam mana nak tarik pengunjung.
-  Kita masih baru, jadi kena asah skil penulisan kita supaya lebih berkesan.
-  Kita masih lagi tercari - cari apa sebenarnya niche atau fokus tema blog kita.

Jadi jangan rasa rendah diri jika kita menumpang blogspot. sebab blogspot adalah salah satu rangkaian google. apa yang penting kita teruskan menulis dan menulis. Bila dah berjaya mendisiplinkan diri dalam penulisan blog, bolehlah terus melangkah ke dunia blog berbayar.





4 comments:

  1. yup stuju sesangat...tak perlu terlampau obses nak yg berbayar kan...kadang2 yg percuma ni pun dah ok cuma sometime tu perlu juga kepada sesetengah org/person untuk mindset dalam biznes...~

    ReplyDelete
  2. depends on each and every1's preference. But also get if you can afford, not by burden yourself. All the best to all bloggers out there~

    ReplyDelete
  3. Dah hampir dua tahun guna blogspot, takda masalah. Akan terus menggunakan blogspot selagi ianya percuma.. hihi

    ReplyDelete

Click Ad3