3 Kunci perlu ada Nak Kahwin Muda

, , No Comments
Kalau time cuti sekolah ni, cerita apa yang paling best. Mestilah kenduri kahwin yer tak? Baru-baru ni aku tengok pasangan tu muda lagi.Kira ni pangkat sepupu aku la.Tapi macam mana plak dia dapat kahwin lagi cepat dari aku. Baru jer abis belajar..HUHUHU. 

Jauh lagi ke jodoh aku ni. Baru - baru ni aku tengok ceramah kat tv3 hari jumaat tu..Bab kahwin.AKu suka yang paling last sekali.



Kalau dalam hati nak rasa kahwin cepat, kena sediakan TIGA (3) kunci utama. Pertama sekali kena sediakan KUNCI RUMAH. Rumah pentingnya kawan-kawan ku semua. Tempat untuk isteri kita berteduh. Jangan fikir nak kahwin lagi kalau kunci ni masih takde.

Kunci seterusnya, kunci kenderaan. Perlunya kunci kenderaan ni, bila time emergency tak perlu kita nak menyusahkan orang lain. Nak gerak mana-mana pun senang. Takkanlah time bini kita nak bersalin nak hantar ke komuter dulu. Ada kesian tak???

Paling akhir sekali, kunci pejabat. Selalunya bila berkaitan pejabat semestinya hal-hal rezeki. Kita duduk berkeluarga kena fikir perut orang lain juga. Bukan perut kita seorang. Jadi kaum lelaki kat Malaysia ni, bila dah cukup semua ni. Takde masalah. Gerenti bakal mertua korang terima jer,tak de banyak soal..



0 comments:

Post a Comment