Skip to main content

3 Kunci perlu ada Nak Kahwin Muda

Kalau time cuti sekolah ni, cerita apa yang paling best. Mestilah kenduri kahwin yer tak? Baru-baru ni aku tengok pasangan tu muda lagi.Kira ni pangkat sepupu aku la.Tapi macam mana plak dia dapat kahwin lagi cepat dari aku. Baru jer abis belajar..HUHUHU. 

Jauh lagi ke jodoh aku ni. Baru - baru ni aku tengok ceramah kat tv3 hari jumaat tu..Bab kahwin.AKu suka yang paling last sekali.



Kalau dalam hati nak rasa kahwin cepat, kena sediakan TIGA (3) kunci utama. Pertama sekali kena sediakan KUNCI RUMAH. Rumah pentingnya kawan-kawan ku semua. Tempat untuk isteri kita berteduh. Jangan fikir nak kahwin lagi kalau kunci ni masih takde.

Kunci seterusnya, kunci kenderaan. Perlunya kunci kenderaan ni, bila time emergency tak perlu kita nak menyusahkan orang lain. Nak gerak mana-mana pun senang. Takkanlah time bini kita nak bersalin nak hantar ke komuter dulu. Ada kesian tak???

Paling akhir sekali, kunci pejabat. Selalunya bila berkaitan pejabat semestinya hal-hal rezeki. Kita duduk berkeluarga kena fikir perut orang lain juga. Bukan perut kita seorang. Jadi kaum lelaki kat Malaysia ni, bila dah cukup semua ni. Takde masalah. Gerenti bakal mertua korang terima jer,tak de banyak soal..



Comments

Popular posts from this blog

Cara Tebus/Redeem mata ganjaran Big Point untuk Pengguna Tone Excel

Bigpoint adalah mata yang terkumpul dari hasil topup tunetalk. Ramai pengguna talian tunetalk sama ada tone excel dan tone plus masih blurr cara - cara menebus big point. Ada yang sudah mengumpul point sehingga 10 000 mata. Jangan tak tau ada tiket kapal terbang yang boleh anda tebus di laman web www.airasiabig.com

http://www.airasiabig.com/my/bm/  (untuk laman web bahasa melayu)
Untuk tebus point Big Point untuk tiket kapal terbang, jumlah terkumpul yang wajib mestilah 3000 point. Jika point belum mencukupi anda boleh guna untuk menebus barang lain di online store tunetalk.

Berikut ada beberapa cara yang perlu anda lakukan untuk menebus big point tukar kepada tiket kapal terbang,

Langkah Pertama :
Bagi pengguna tunetalk/tone excel anda perlu mendaftar di selfcare tunetalk.
https://selfcare.my.tunetalk.com/

atau :
http://www.tunetalk.com/my/
Kemudian klik self register

jika anda baru pertama kali mendaftar, daftar no.ic dan no.hp anda dahulu.



Langkah kedua:
Anda klik link ini https://www.…

Formula nak dapat RM 1 juta dalam masa setahun...

Aku selalu melakukan kira-kira macam mana nak dapatkan RM 1000,000 dalam 12 bulan.Macam mana tu.Selalunya bila kita sebut 1 juta pasti orang kata mengarut. Sebab kita dah belajar matematik dari kecik sampai ke tua ni la, kita gunakan. Selalunya orang yang buat bisnes suka buat kira-kira ni. Orang kata nak cari nombor magik dalam bisnes. Tapi jangan terkejutlah, sebab ni salah satu formula dorang nak menjadikan kerja menjadi mudah dan senang. mereka tidak pandang dengan 1 juta, tapi dengan nilai yang paling kecil. Ok buat masa ni kita buat pengiraan mudah, bagaimana nak dapatkan RM 1000,000 dalam setahun..

Rahsia Buat Duit Dengan Tone Excel

Ramai yang tanya rahsia kejayaan pengguna TONE EXCEL/TUNETALK. Mereka sentiasa jana pendapatan secara senyap. Tidak perlu buka kedai topup sendiri pun.

Setelah dikaji, rahsia kejayaan pengguna prepaid tone excel adalah seperti berikut :



Mereka beli dan pakai simkad toneexcel bernilai RM90100% yang berjaya,mereka kekalkan no.henpon ataupun jadikan line tunetalk/toneexcel sebagai line utama merekaKebanyakan ahli yang berkeluarga, menjadikan simkad toneexcel sebagai simkad utama mereka.Kongsi keistimewaan simkad ini dan daftarkan ahli baru Ramai yang tertanya apa kehebatan simkad ini. Walaupun saya ceritakan 1001 kebaikan toneexcel, jika anda tidak membeli simkad tone excel amatlah rugi rasanya.


Kini jumlah pengguna telefon bimbit melebihi 32 juta mengikut data statistik sehingga 2013. Semakin meningkat pengguna telefon, semakin cera h peluang anda untuk berkongsi simkad tone excel bersama rakan-rakan anda.

Jika anda ingin sertai kami boleh hubungi saya : nasarudin : 012 9238949 Facebook…