Skip to main content

Ekonomi Berubah, Belanjawan turut Berubah

Bila dah mula bekerja ni..mesti terfikir hutang-hutang yang kita tanggung. Macam cukup atau tak. Dengan harga barang pun semakin meningkat, tambah-tambah pening kita tengok harga...Ook tu satu hal la. Tapi jarang kita mencari alternatif lain untuk buat pendapatan sampingan . Yang ada hanyalah seribu satu alasan.Banyak mana pun alasan anda,semua tu tak menghasilkan pendapatan.Tapi menyempitkan keadaan.

jangan fikir bab bisnes cepat kaya ok!!!!

berniagalah apa pun,janji hasil yang halal. Belajar berniaga memang banyak cabaran. Kalau senang mesti dah ramai yang mula berniaga yer tak..baru satu cabaran jer dah give up..apa boleh buat.memang kita layak makan gaji jer lah..

Bila dah kerja mesti korang nak beli macam-macam kn..Nak beli kereta, nak beli Ipad lah, motor dan rumah. mana yang lebih penting? Rumah atau kereta...kalau aku rumah lagi penting dari kereta. Sebab rumah makin lama naik harga. makin lama di tunggu makin xmampu kita nak beli. Jadi fikirkan dulu cara untuk membeli rumah.

Berhutang???
Kurangkan guna kad kredit..Menangis korag nak bayar hutang kad kredit..dari RM 1000 terus bertambah jadi RM3000..Ni ahlong punya stail.Cuma beza dia soft jer..takde ganas macam ahlong betul..Lagi-lagi yang jenis banyak ciput jer hutang kad kredit,cuma cover bunga jer..lagi lambatlah nak setel.

Bila hutang kita dapat kurangkan,hati menjadi lebih tenang. jalan nak simpan harta tu dah boleh nampak dengan jelas dah.sooooo kurangkanlah berhutang. makin banyak hutang , makin pening korang nak bayar..

Comments

Popular posts from this blog

Cara Tebus/Redeem mata ganjaran Big Point untuk Pengguna Tone Excel

Bigpoint adalah mata yang terkumpul dari hasil topup tunetalk. Ramai pengguna talian tunetalk sama ada tone excel dan tone plus masih blurr cara - cara menebus big point. Ada yang sudah mengumpul point sehingga 10 000 mata. Jangan tak tau ada tiket kapal terbang yang boleh anda tebus di laman web www.airasiabig.com

http://www.airasiabig.com/my/bm/  (untuk laman web bahasa melayu)
Untuk tebus point Big Point untuk tiket kapal terbang, jumlah terkumpul yang wajib mestilah 3000 point. Jika point belum mencukupi anda boleh guna untuk menebus barang lain di online store tunetalk.

Berikut ada beberapa cara yang perlu anda lakukan untuk menebus big point tukar kepada tiket kapal terbang,

Langkah Pertama :
Bagi pengguna tunetalk/tone excel anda perlu mendaftar di selfcare tunetalk.
https://selfcare.my.tunetalk.com/

atau :
http://www.tunetalk.com/my/
Kemudian klik self register

jika anda baru pertama kali mendaftar, daftar no.ic dan no.hp anda dahulu.



Langkah kedua:
Anda klik link ini https://www.…

Formula nak dapat RM 1 juta dalam masa setahun...

Aku selalu melakukan kira-kira macam mana nak dapatkan RM 1000,000 dalam 12 bulan.Macam mana tu.Selalunya bila kita sebut 1 juta pasti orang kata mengarut. Sebab kita dah belajar matematik dari kecik sampai ke tua ni la, kita gunakan. Selalunya orang yang buat bisnes suka buat kira-kira ni. Orang kata nak cari nombor magik dalam bisnes. Tapi jangan terkejutlah, sebab ni salah satu formula dorang nak menjadikan kerja menjadi mudah dan senang. mereka tidak pandang dengan 1 juta, tapi dengan nilai yang paling kecil. Ok buat masa ni kita buat pengiraan mudah, bagaimana nak dapatkan RM 1000,000 dalam setahun..

Rahsia Buat Duit Dengan Tone Excel

Ramai yang tanya rahsia kejayaan pengguna TONE EXCEL/TUNETALK. Mereka sentiasa jana pendapatan secara senyap. Tidak perlu buka kedai topup sendiri pun.

Setelah dikaji, rahsia kejayaan pengguna prepaid tone excel adalah seperti berikut :



Mereka beli dan pakai simkad toneexcel bernilai RM90100% yang berjaya,mereka kekalkan no.henpon ataupun jadikan line tunetalk/toneexcel sebagai line utama merekaKebanyakan ahli yang berkeluarga, menjadikan simkad toneexcel sebagai simkad utama mereka.Kongsi keistimewaan simkad ini dan daftarkan ahli baru Ramai yang tertanya apa kehebatan simkad ini. Walaupun saya ceritakan 1001 kebaikan toneexcel, jika anda tidak membeli simkad tone excel amatlah rugi rasanya.


Kini jumlah pengguna telefon bimbit melebihi 32 juta mengikut data statistik sehingga 2013. Semakin meningkat pengguna telefon, semakin cera h peluang anda untuk berkongsi simkad tone excel bersama rakan-rakan anda.

Jika anda ingin sertai kami boleh hubungi saya : nasarudin : 012 9238949 Facebook…