Skip to main content

Fikir idea Seperti Anak-anak yang Membesar

Selamat pagi ur all's/..

pagi-pagi Ahad ni layan cerita karton kat TV..maklumlah itu jer yang ad pagi-pagi ni. Seronok tau tengok cerita ni. imginasi tanpa sempadan. idea masih lagi kurang???



sebab apa...
- sebab terlalu banyak letakkan sempadan
- banyak sangat merancang sehingga tidak dapat menjalankan idea itu.
- terpengaruh dengan idea orang lain yang tidak mendatangkan hasil

Kira banyak lagi lah kalau nak sebut. tapi ni antara yang banyak berlaku dikalangan orang yg meningkat dewasa dan remaja. semakin lama hidup, semakin banyak batasan yang perlu ikut. Sehingga membataskan untuk berfikir idea yang lebih baik.

Cuba kita lihat anak-anak kecil, kadang-kadang mereka melakukan satu perkara yang di luar jangkaan kita dalam menghasilkan aktiviti permainan mereka. Anda boleh melihat mereka main, menyusun permainan, cari posisi yang sesuai nak main..hahaha.tp kalau anak-anak menghadap facebook jer tak dapatlkah kan tengok satu-satu..

Cyba letakkan diri anda bebas dari perkara-perkara yang membataskan perkembangan idea anda. terus buat jika mendatangkan hasil yang baik. Perbaiki kesilapan sikit demi sedikit idea yang kita dapat. Supaya nampak hampir sempurna dan  berjaya walaupun tidak 100%..merancang sahaja tapi tiada tindakan memang tak sesuai..

Memang susah kalau kita tak mula dari sekarang. nanti otak kita semakin malas berfikir..sebab tu kita selalu fikir negatif jer dari positif...

**saya ada menjalankan servis blogspot serendah RM30..sesiapa berminat boleh sms 012-9238949 utk tindakan seterusnya atau e-mail ke ns_din007@yahoo.com

contoh blog yg siap di bina..

Comments

Popular posts from this blog

Cara Tebus/Redeem mata ganjaran Big Point untuk Pengguna Tone Excel

Bigpoint adalah mata yang terkumpul dari hasil topup tunetalk. Ramai pengguna talian tunetalk sama ada tone excel dan tone plus masih blurr cara - cara menebus big point. Ada yang sudah mengumpul point sehingga 10 000 mata. Jangan tak tau ada tiket kapal terbang yang boleh anda tebus di laman web www.airasiabig.com

http://www.airasiabig.com/my/bm/  (untuk laman web bahasa melayu)
Untuk tebus point Big Point untuk tiket kapal terbang, jumlah terkumpul yang wajib mestilah 3000 point. Jika point belum mencukupi anda boleh guna untuk menebus barang lain di online store tunetalk.

Berikut ada beberapa cara yang perlu anda lakukan untuk menebus big point tukar kepada tiket kapal terbang,

Langkah Pertama :
Bagi pengguna tunetalk/tone excel anda perlu mendaftar di selfcare tunetalk.
https://selfcare.my.tunetalk.com/

atau :
http://www.tunetalk.com/my/
Kemudian klik self register

jika anda baru pertama kali mendaftar, daftar no.ic dan no.hp anda dahulu.



Langkah kedua:
Anda klik link ini https://www.…

Formula nak dapat RM 1 juta dalam masa setahun...

Aku selalu melakukan kira-kira macam mana nak dapatkan RM 1000,000 dalam 12 bulan.Macam mana tu.Selalunya bila kita sebut 1 juta pasti orang kata mengarut. Sebab kita dah belajar matematik dari kecik sampai ke tua ni la, kita gunakan. Selalunya orang yang buat bisnes suka buat kira-kira ni. Orang kata nak cari nombor magik dalam bisnes. Tapi jangan terkejutlah, sebab ni salah satu formula dorang nak menjadikan kerja menjadi mudah dan senang. mereka tidak pandang dengan 1 juta, tapi dengan nilai yang paling kecil. Ok buat masa ni kita buat pengiraan mudah, bagaimana nak dapatkan RM 1000,000 dalam setahun..

Rahsia Buat Duit Dengan Tone Excel

Ramai yang tanya rahsia kejayaan pengguna TONE EXCEL/TUNETALK. Mereka sentiasa jana pendapatan secara senyap. Tidak perlu buka kedai topup sendiri pun.

Setelah dikaji, rahsia kejayaan pengguna prepaid tone excel adalah seperti berikut :



Mereka beli dan pakai simkad toneexcel bernilai RM90100% yang berjaya,mereka kekalkan no.henpon ataupun jadikan line tunetalk/toneexcel sebagai line utama merekaKebanyakan ahli yang berkeluarga, menjadikan simkad toneexcel sebagai simkad utama mereka.Kongsi keistimewaan simkad ini dan daftarkan ahli baru Ramai yang tertanya apa kehebatan simkad ini. Walaupun saya ceritakan 1001 kebaikan toneexcel, jika anda tidak membeli simkad tone excel amatlah rugi rasanya.


Kini jumlah pengguna telefon bimbit melebihi 32 juta mengikut data statistik sehingga 2013. Semakin meningkat pengguna telefon, semakin cera h peluang anda untuk berkongsi simkad tone excel bersama rakan-rakan anda.

Jika anda ingin sertai kami boleh hubungi saya : nasarudin : 012 9238949 Facebook…