Wednesday, April 18, 2012

Tingkatkan rank blog dengan Gambar

Dah 4 hari aku tak tulis blog kat sini..4 hari ni bz dengan siapkan blog customer. Ok bila aku design-design blog ni aku dapat belajar satu perkara baru. setiap kali aku search gambar google yang menarik untuk buat post, aku lihat satu link terus ke blog tersebut...emm,satu teknik baru ni yang perlu aku hebahkan (padahal dah lama dah orang tau,..hahahha..saje nak isi masa lapang)



Setiap kali anda pos artikel baru, pastikan anda sertakn dengan gambar menarik yang berkaitan dengan post anda. Contohnya rumah terbakar..letak gambar bomba padam kebakaran ke.Contohnya la kan..aku nak cerita pasal kucing yang comel.

aku download gambar tu...comel tak...hahaha..

ok lepas tu anda kena rename semula dengan nama yang berkaitan dengan post artikel dan selitkan sekali dengan blog anda..contohnya..kucing comel nasarudin. Buat langkah ini setiap kali anda membuat post-post yang terbaru. ini menambahkan lagi index carian google terus ke blog anda.

nak try apa salahnya.ini ilmu baru bg anda,hebahkanlah yer.Yang penting ilmu yg baik jer,,ilmu hitam tak payah..peace yooooooo

5 comments:

  1. As salam Din,

    Setuju! Sy jenis suke letak gambar dlm blog... Klau xde gambar mcm xcukup perasa & rencah! hehee... Salam perkenalan :)))

    ReplyDelete
  2. betul tu..kita pon xsuuka baca semata-mata..kena ada gambar baru feel

    ReplyDelete
  3. btul tuh...saya akan cube taktik nih..tq for share

    ReplyDelete
  4. Thanks atas info...betul tu...memang wajib de gambau di post saya....

    ReplyDelete
  5. betul tu! letak gambar buatkan entry kita lebih meanarik!

    ReplyDelete

Click Ad3