Skip to main content

Tingkatkan rank blog dengan Gambar

Dah 4 hari aku tak tulis blog kat sini..4 hari ni bz dengan siapkan blog customer. Ok bila aku design-design blog ni aku dapat belajar satu perkara baru. setiap kali aku search gambar google yang menarik untuk buat post, aku lihat satu link terus ke blog tersebut...emm,satu teknik baru ni yang perlu aku hebahkan (padahal dah lama dah orang tau,..hahahha..saje nak isi masa lapang)



Setiap kali anda pos artikel baru, pastikan anda sertakn dengan gambar menarik yang berkaitan dengan post anda. Contohnya rumah terbakar..letak gambar bomba padam kebakaran ke.Contohnya la kan..aku nak cerita pasal kucing yang comel.

aku download gambar tu...comel tak...hahaha..

ok lepas tu anda kena rename semula dengan nama yang berkaitan dengan post artikel dan selitkan sekali dengan blog anda..contohnya..kucing comel nasarudin. Buat langkah ini setiap kali anda membuat post-post yang terbaru. ini menambahkan lagi index carian google terus ke blog anda.

nak try apa salahnya.ini ilmu baru bg anda,hebahkanlah yer.Yang penting ilmu yg baik jer,,ilmu hitam tak payah..peace yooooooo

Comments

  1. As salam Din,

    Setuju! Sy jenis suke letak gambar dlm blog... Klau xde gambar mcm xcukup perasa & rencah! hehee... Salam perkenalan :)))

    ReplyDelete
  2. betul tu..kita pon xsuuka baca semata-mata..kena ada gambar baru feel

    ReplyDelete
  3. btul tuh...saya akan cube taktik nih..tq for share

    ReplyDelete
  4. Thanks atas info...betul tu...memang wajib de gambau di post saya....

    ReplyDelete
  5. betul tu! letak gambar buatkan entry kita lebih meanarik!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Cara Tebus/Redeem mata ganjaran Big Point untuk Pengguna Tone Excel

Bigpoint adalah mata yang terkumpul dari hasil topup tunetalk. Ramai pengguna talian tunetalk sama ada tone excel dan tone plus masih blurr cara - cara menebus big point. Ada yang sudah mengumpul point sehingga 10 000 mata. Jangan tak tau ada tiket kapal terbang yang boleh anda tebus di laman web www.airasiabig.com

http://www.airasiabig.com/my/bm/  (untuk laman web bahasa melayu)
Untuk tebus point Big Point untuk tiket kapal terbang, jumlah terkumpul yang wajib mestilah 3000 point. Jika point belum mencukupi anda boleh guna untuk menebus barang lain di online store tunetalk.

Berikut ada beberapa cara yang perlu anda lakukan untuk menebus big point tukar kepada tiket kapal terbang,

Langkah Pertama :
Bagi pengguna tunetalk/tone excel anda perlu mendaftar di selfcare tunetalk.
https://selfcare.my.tunetalk.com/

atau :
http://www.tunetalk.com/my/
Kemudian klik self register

jika anda baru pertama kali mendaftar, daftar no.ic dan no.hp anda dahulu.



Langkah kedua:
Anda klik link ini https://www.…

Formula nak dapat RM 1 juta dalam masa setahun...

Aku selalu melakukan kira-kira macam mana nak dapatkan RM 1000,000 dalam 12 bulan.Macam mana tu.Selalunya bila kita sebut 1 juta pasti orang kata mengarut. Sebab kita dah belajar matematik dari kecik sampai ke tua ni la, kita gunakan. Selalunya orang yang buat bisnes suka buat kira-kira ni. Orang kata nak cari nombor magik dalam bisnes. Tapi jangan terkejutlah, sebab ni salah satu formula dorang nak menjadikan kerja menjadi mudah dan senang. mereka tidak pandang dengan 1 juta, tapi dengan nilai yang paling kecil. Ok buat masa ni kita buat pengiraan mudah, bagaimana nak dapatkan RM 1000,000 dalam setahun..

Rahsia Buat Duit Dengan Tone Excel

Ramai yang tanya rahsia kejayaan pengguna TONE EXCEL/TUNETALK. Mereka sentiasa jana pendapatan secara senyap. Tidak perlu buka kedai topup sendiri pun.

Setelah dikaji, rahsia kejayaan pengguna prepaid tone excel adalah seperti berikut :



Mereka beli dan pakai simkad toneexcel bernilai RM90100% yang berjaya,mereka kekalkan no.henpon ataupun jadikan line tunetalk/toneexcel sebagai line utama merekaKebanyakan ahli yang berkeluarga, menjadikan simkad toneexcel sebagai simkad utama mereka.Kongsi keistimewaan simkad ini dan daftarkan ahli baru Ramai yang tertanya apa kehebatan simkad ini. Walaupun saya ceritakan 1001 kebaikan toneexcel, jika anda tidak membeli simkad tone excel amatlah rugi rasanya.


Kini jumlah pengguna telefon bimbit melebihi 32 juta mengikut data statistik sehingga 2013. Semakin meningkat pengguna telefon, semakin cera h peluang anda untuk berkongsi simkad tone excel bersama rakan-rakan anda.

Jika anda ingin sertai kami boleh hubungi saya : nasarudin : 012 9238949 Facebook…