Skip to main content

Tips buat form guna google

Salam satu Malaysia..baik puyerrrr...

ok kat sini aku nak kongsikan satu tips PERCUMA menggunakan google. Sapa- sapa dah ada akaun google lagi senang. Sapa yang belum lagi register tau. Selalunya peniaga online pening mencari form yang free dah boleh dipercayai tanpa mengenakan sebarang caj.



Apa yang penting anda tau menggunakannya, tak delah susah sangat.copy paste pun dah boleh siap.10 minit pun tak sampai.ok

langkah pertama

apabila sudah siap akaun google,anda lihat di bahagian atas pilih menu DOCUMENT


langkah kedua

Seterusnya klik bahagian creat document dah pilih form..yang ni utnuk buat borang.kalau nak buat presentation,boleh klik menu presentation.


Langkah ketiga

isi kan maklumat utama yg anda mahu letak kat form tersebut.Contohnya,nama,alamat,no.telefon dan e-mail


Dah save, kemudian pergi klik more action untuk pilih embed code. copy + paste kod tu letak kat bahagian gadget blogspot anda..

langkah keempat

kemudian test form anda sama ada berfungsi atau tak..aku punya dah berjaya dahAku letak kat facebook fan page aku http://www.facebook.com/kedaiminyakargan . tryla tengok jangan lupa LIKE sekali tau.nak tengok macam mana form maklumat tu.klik kat bghan form yg kita buat..dan..tadaaaaa


**kalau tak nampak..korang klik gambar tu.

Comments

Popular posts from this blog

Cara Tebus/Redeem mata ganjaran Big Point untuk Pengguna Tone Excel

Bigpoint adalah mata yang terkumpul dari hasil topup tunetalk. Ramai pengguna talian tunetalk sama ada tone excel dan tone plus masih blurr cara - cara menebus big point. Ada yang sudah mengumpul point sehingga 10 000 mata. Jangan tak tau ada tiket kapal terbang yang boleh anda tebus di laman web www.airasiabig.com

http://www.airasiabig.com/my/bm/  (untuk laman web bahasa melayu)
Untuk tebus point Big Point untuk tiket kapal terbang, jumlah terkumpul yang wajib mestilah 3000 point. Jika point belum mencukupi anda boleh guna untuk menebus barang lain di online store tunetalk.

Berikut ada beberapa cara yang perlu anda lakukan untuk menebus big point tukar kepada tiket kapal terbang,

Langkah Pertama :
Bagi pengguna tunetalk/tone excel anda perlu mendaftar di selfcare tunetalk.
https://selfcare.my.tunetalk.com/

atau :
http://www.tunetalk.com/my/
Kemudian klik self register

jika anda baru pertama kali mendaftar, daftar no.ic dan no.hp anda dahulu.



Langkah kedua:
Anda klik link ini https://www.…

Formula nak dapat RM 1 juta dalam masa setahun...

Aku selalu melakukan kira-kira macam mana nak dapatkan RM 1000,000 dalam 12 bulan.Macam mana tu.Selalunya bila kita sebut 1 juta pasti orang kata mengarut. Sebab kita dah belajar matematik dari kecik sampai ke tua ni la, kita gunakan. Selalunya orang yang buat bisnes suka buat kira-kira ni. Orang kata nak cari nombor magik dalam bisnes. Tapi jangan terkejutlah, sebab ni salah satu formula dorang nak menjadikan kerja menjadi mudah dan senang. mereka tidak pandang dengan 1 juta, tapi dengan nilai yang paling kecil. Ok buat masa ni kita buat pengiraan mudah, bagaimana nak dapatkan RM 1000,000 dalam setahun..

Rahsia Buat Duit Dengan Tone Excel

Ramai yang tanya rahsia kejayaan pengguna TONE EXCEL/TUNETALK. Mereka sentiasa jana pendapatan secara senyap. Tidak perlu buka kedai topup sendiri pun.

Setelah dikaji, rahsia kejayaan pengguna prepaid tone excel adalah seperti berikut :



Mereka beli dan pakai simkad toneexcel bernilai RM90100% yang berjaya,mereka kekalkan no.henpon ataupun jadikan line tunetalk/toneexcel sebagai line utama merekaKebanyakan ahli yang berkeluarga, menjadikan simkad toneexcel sebagai simkad utama mereka.Kongsi keistimewaan simkad ini dan daftarkan ahli baru Ramai yang tertanya apa kehebatan simkad ini. Walaupun saya ceritakan 1001 kebaikan toneexcel, jika anda tidak membeli simkad tone excel amatlah rugi rasanya.


Kini jumlah pengguna telefon bimbit melebihi 32 juta mengikut data statistik sehingga 2013. Semakin meningkat pengguna telefon, semakin cera h peluang anda untuk berkongsi simkad tone excel bersama rakan-rakan anda.

Jika anda ingin sertai kami boleh hubungi saya : nasarudin : 012 9238949 Facebook…