Saturday, April 14, 2012

Tips buat form guna google

Salam satu Malaysia..baik puyerrrr...

ok kat sini aku nak kongsikan satu tips PERCUMA menggunakan google. Sapa- sapa dah ada akaun google lagi senang. Sapa yang belum lagi register tau. Selalunya peniaga online pening mencari form yang free dah boleh dipercayai tanpa mengenakan sebarang caj.



Apa yang penting anda tau menggunakannya, tak delah susah sangat.copy paste pun dah boleh siap.10 minit pun tak sampai.ok

langkah pertama

apabila sudah siap akaun google,anda lihat di bahagian atas pilih menu DOCUMENT


langkah kedua

Seterusnya klik bahagian creat document dah pilih form..yang ni utnuk buat borang.kalau nak buat presentation,boleh klik menu presentation.


Langkah ketiga

isi kan maklumat utama yg anda mahu letak kat form tersebut.Contohnya,nama,alamat,no.telefon dan e-mail


Dah save, kemudian pergi klik more action untuk pilih embed code. copy + paste kod tu letak kat bahagian gadget blogspot anda..

langkah keempat

kemudian test form anda sama ada berfungsi atau tak..aku punya dah berjaya dahAku letak kat facebook fan page aku http://www.facebook.com/kedaiminyakargan . tryla tengok jangan lupa LIKE sekali tau.nak tengok macam mana form maklumat tu.klik kat bghan form yg kita buat..dan..tadaaaaa


**kalau tak nampak..korang klik gambar tu.

0 comments:

Post a Comment

Click Ad3