Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2012

10 Tanda Pasangan Kita Curang

Pasangan curang bukan isu baru. Cerita curang ni dari zaman dulu lagi. Jika anda tersedar pasangan anda ada tanda-tanda di bawah. Bersiap sedia untuk menerima segala kemungkinan yang akan berlaku. Pasrah dan redha je la.



Resah melihat jam tangan  Dia sering mengejar masa sehingga sanggup meninggalkan anda keseorangan kerana kononnya ada masalah sikit . Padahal masalah dia ? Dah janji dengan perempuan/lelaki lain . Tu yang angkat kaki tu.
Kerap menolak pelawaan
Kalau dulu , beria ajak pergi tengok wayang , karok pe sume , kalau boleh hari hari nak jumpa Seminit tak jumpa , rasa macam 100 tahun . Hiperbola kau . Tapi sekarang , bila kau ajak keluar , dia asyik tolak dengan alasan sejuta . Mungkin sebab dia dah bosan . Jaga jaga cik kiah oi .
Panas baran dan mencari kesilapan
Sikap dia berubah 180 darjah . Dari penyayang , manja , baik hati , romantik bagai , terus jadi panas baran , pemarah , selalu je cari kesalahan kau .Lagi tragis bila dia tak segan silu nak marah kau depan pu…

Laman Sosial Alternatif Laman Web Sebagai Medium Perniagaan Online

Perniagaan online menggunakan laman sosial kini semakin popular dikalangan peniaga - peniaga. Kelebihan berniaga secara online menjadi alternatif terbaik bagi mereka yang masih hijau dalam perniagaan. Ramai juga yang telah menjadi jutawan dalam perniagaan internet. Jom kita kaji perbezaan medium-medium online web.



1 ) Facebook boleh tak?

Facebook boleh sahaja. tiada masalah. Yang penting kena rajin promosi..promosi..promosi. Dan paling penting kurangkan tag gambar dgn facebook rakan-rakan. terutama yang tidak kita kenali. Ini akan membuatkan mereka ras geram dan menyampah bila tag gambar.
2) Blogspot ok tak?

Blogspot ok juga. Tak de maslah.yang penting rajin2 lah buat artikel yang menarik. Berikan tips-tips dan informasi mengenai produk anda. Yang penting bold atau gelapkan perkataan atau produk yg penting.
3) Wordpress macam mana?
Guru-guru perniagaan internet menggalakan penggunaan wordpress. Sebab lebih mesra dengan SEO. terutama yahoo dan google. Tapi agak susah sedikitlah kalau bab d…

Buat Duit Dengan Fiverr

Jika anda sedang mencari lubuk duit tanpa menggunakan modal, anda boleh terus ke laman web Fiverr. Fiverr merupakan tempat pengumpulan servis - servis seperti penulisan artikel, membuat video dan segala servis berkaitan internet.


Adakah perkhidmatan servis ni terhad untuk luar negara. Anda silap. Kita juga boleh menawarkan perkhidmatan kepada orang disana dengan caj serendah $5. Adakah ini berbaloi?
Sangat berbaloi. Kita akan dapat bayaran 4x ganda jika ditukarkan matawang Malaysia. Jika anda masih belum jelas mengenai fiver boleh rujuk laman web DuitFiverr.com ...
Jika anda seorang yang mahir menulis artikel dalam Bahasa Inggeris, ambil peluang ini untuk mengembangkan servis di fiverr. Setiap artikel yang berkualiti anda boleh caj sehingga $15 bergantung pada niche yang anda ingin tulis. Penulisan artikel yang berkualiti penting untuk menaikkan rank blog mereka di google.
Sekarang penggunaan video sebagai medium pemasaran semakin penting. Jadi ramai yang memerlukan perkhidmatan peny…

Turun berat aku 2 kg awal bulan ni

Dah makan ka belum????Kalau belum pergilah makan. perut lapar kalau tak di isi boleh jadi gastrik tau. Nasihat dari aku ni. Tapi alhamdulillah aku belum kena lagi. Sebab asal lapar jer aku makan. Sampai terkejut bila timbang berat dah naik 97kg...waaaaa..manyak terkejut


ada mau pengsan tengok berat aku macam ni kan...sipi-sipi lah dah nak capai 100kg
Dah setahun lebihla aku dengan berat macam tu. Berat tak.tapi still boleh lari laju lagi.Cuma mengah dia lah yang aku tak tahan..hahahaha..Maklumlah bawak berat 2kali ganda dari asal. Nak tau punca berat naik macam ni. Sebab dulu aku injured kat peha lepas main handball. Ni pun nak main futsal pun takut-takut lagi.

pssst..iklan jap..YUNA mintak tolong ni...dia suruh klik kat sini untuk info  http://tinyurl.com/7nfebp7

2 bulan lepas baru layan main futsal. 2x seminggu. Tak larat woo mula-mula. Pening kepala pon ada. Sekarang ni aku dah boleh sepak macam Safee Sali..kalau sepak macam Rooney tu tunggu badan aku turun lagi 10kg..hahahah

Nak j…

1st time dapat lebih dari 4 vote innit reader

Seronok bila tengok orang vote entry kita yer tak. kali ni aku telah mencipta sejarah untuk diri sendiri. Entry yang aku tulis telah melebihi 4 vote..hahahah.mana tak yer,sepanjang setahun tak pernah lebih. Maklumlah...cerita pun bukan pasal artis atau pun gosip. bab Paypalje..


ok..untuk lebih membuat aku tersenyum, lebar bila dapat 8 vote untuk hari ni.. pencapaian yang sungguh memberansangkan. menjadikan diri anda lebih bersemangat untuk membuat cerita-cerita yang berinformasi dan penuh dengan tips-tips yang menarik.


Ini ada berita yang baru diterima. Kepada peminat - peminat YUNA di luar sana, Yuna memerlukan bantuan untuk menyiapkan assignment untuk final projek dia..hahahahha ..bukan.Saja jer bagi korang mengucap..Ini untuk projek video klip dia. Siapa yang ada idea kreatif, bolehlah tolong dia erk..I love YUNA..Nak tolong dia tak KLIK KAT SINI SEKARANG.



tengah-tengah sejuk malam ni, aku layan nescafe ooooo .memang pekat melekat punya rasa. Apa idea aku nak tulis Nestle 100 tahu…

Sapa perlukan PayPal

Paypal? apa mende tu....



PayPal adalah sistem pembayaran online (e-wallet) yang membolehkan anda menghantar atau menerima duit dalam bentuk digital. Dengan akaun PayPal anda sendiri, anda boleh menerima bayaran daripada pemegang akaunl PayPal lain dengan cepat dan mudah. Malah, anda juga boleh menerima bayaran dari kad kredit.
kira penting jugalah akaun paypal ni. Lagi-lagi sapa yang nak berniaga dalam internet. Khas untuk mereka yang ingin buat urusan perniagaan di pasaran global. kalau nak guna cek memang lambatlah. Dalam sebulan belum tentu sampai kat depan rumah kita.
Dengan ada akaun paypal ni, kita boleh membuat urusniaga dengan E-bay, clickbank dan pembayaran komisen produk digital dari luar. aku ada jumpa panduan macam mana nak menguruskan akaun paypal. Start dari pendaftaran sampailah transfer duit.

Didatangkan dalam versi bahasa melayu dan siap sekali dengan video. Ini adalah panduan bagaimana nak mengaktifkan akaun paypal anda. memang terbaiklah...


Related Malaysia S…

Gunakan wibiya utk lebih menarik

kali ni aku nak kongsikan salah satu widget yang menarik. Sesuai diletakkan dalam blog yang menjalankan perniagaan melalui blog. Jadi jika anda perasan satu benda tool bar yang panjang kat bahagian bawah blog aku tu..tu la toolbar wibiya..

Apa kelebihan wibiya ni?
Kelebihan wibiya dapat menjadikan tempat chat yang menarik. ini kerana dapat mengumpulkan segala laman sosial yang popular seperti facebook, myspace dan twitter.

kalau nak try chat,aku dah bagi peluang try kat wibiya aku tu. hahahah..cara nak install senang jer. tak susah pun. Korang copy + paste link ni  (klik terus pon bleh)

http://wibiya.conduit.com 

Pilih sahaja toolbar yang menarik untuk diletakkan kat blog anda. aku pilih warna hijau. kemudia terus install ke akaun blog anda. Senang jer..tak perlu pening-pening nak design coding..

nak try boleh jer...terbaik



Related Malaysia Sites> Malaysia Ecommerce - Create Web Shop with Limited Offer Package>   Seni Adwords - Panduan Pengiklanan Google AdwordsRahsia Pe…

Jom daftar churpchurp di sini

Cuti pekerja dah abis dah, baru nak buat post baru kat blog..layan cuti sangatlah kan. macam mana rakan - rakan ku sekalian..ada baik ka tarak baik..yang baik kita hebohkan, yang tak baik kita simpan..Yang penting baik punyer....
Post kali ni memenui permintaan kawan-kawan aku kat facebook. Dorang tertanya-tanya apa mende la churpchurp ni. dah lama dah cerita ni. itulah hidup kat facebook suka sangat post gambar. bab duit free pun ketinggalan. nak buat macam mana. Duit lambat dapat,tu yang buat tak tau jer. Tapi not bad lah,sejak masuk dah dapat cek dari churpchurp..Jangan tak caya yur alls..ni realiti bukan cobaannnn.


Antara soalan dan jawapan yang aku boleh tolong ceritakan kat kawan-kawan facebook dan twitter.

Apa itu churpchurp?

adik - beradik kepada nuffnang yang menyebarkan iklan menggunakan laman facebook dabn twitter. Nuffnang pula menyebarkan iklan menggunakan blog yang telah berdaftar di bawah pengiklanan nuffnang.

Cara- cara nak join churpchurp?


Langkah 1 : Klik jemputan ke c…