Pasangan curang bukan isu baru. Cerita curang ni dari zaman dulu lagi. Jika anda tersedar pasangan anda ada tanda-tanda di bawah. Bersiap sedia untuk menerima segala kemungkinan yang akan berlaku. Pasrah dan redha je la.






Resah melihat jam tangan
Dia sering mengejar masa sehingga sanggup meninggalkan anda keseorangan kerana kononnya ada masalah sikit . Padahal masalah dia ? Dah janji dengan perempuan/lelaki lain . Tu yang angkat kaki tu.

Kerap menolak pelawaan
Kalau dulu , beria ajak pergi tengok wayang , karok pe sume , kalau boleh hari hari nak jumpa Seminit tak jumpa , rasa macam 100 tahun . Hiperbola kau . Tapi sekarang , bila kau ajak keluar , dia asyik tolak dengan alasan sejuta . Mungkin sebab dia dah bosan . Jaga jaga cik kiah oi .

Panas baran dan mencari kesilapan
Sikap dia berubah 180 darjah . Dari penyayang , manja , baik hati , romantik bagai , terus jadi panas baran , pemarah , selalu je cari kesalahan kau .Lagi tragis bila dia tak segan silu nak marah kau depan public . Adoii ~ malu noks .

Tidak membenarkan anda memegang / membelek handphone
Ouh , ini biasa . HAHA ! eh kenapa aku gelak ? =.=' Kalau jadi ceni , WAJIB untuk kau curiga ! Mana tahu dalam diam , dia love texting dengan orang lain . Ohmaiii ~

Jarang menelefon anda 
Masa awal bercinta , beria telefon . Asyik berbunyi je handphone tu . Sampaikan housemate / roomate naik marah pulak handphone asyik memekak 24 jam . HAHA ! Tapi sekarang , jangan kata call , mesej pun bila perlu je . "U, nak pinjam RM100" . Okay , FINE !

Perubahan sikap yang ketara
Sama lahh dengan yang panas baran tadi tu.

Asyik lewat ketika temu janji
Sejuta alasan klise dihamparkan bila lambat sampai , jalan jammed , kelas lambat habis , kerja banyak sangat , kene back up kerja orang , bla bla bla . Dulu , boleh je on time . Siap awal lagi . "Takpe baby , I tunggu u sampai u datang okay , lambat sikit pun tak pe." Heh .

Terima call secara rahsia
Time dengan korang , dia terima call , tapi dia lari tempat lain . Dulu , relax je jawab call depan korang . Itu baru call , time dapat mesej pulak lagi lahh . Lepas baca , terus delete . Common war (hambik kau , war terus aku pakai) among couples berpunca dari TELEFON . pehh ~

Sepi tanpa berita
Okayyyy , yang ni dah selalu sangat kena dekat batang hidung sendiri . HAHA ! Dah lali weyhh . Until now , aku sebenarnya FOBIA . HAHA ! lagi =.=' 2 3 bulan lepas tu , dia diam je kann . Apahal ? Kau dah resah gelisah dahh . Padahal dia ? Relax dengan orang lain . Tapi tapi tapi tapi kannn .... aku selalu gak lah buat dekat lelaki cenggini . HAHA ! Sebab aku bosan ! Haa , bosan antara faktor yang membawa kepada sepi tanpa berita . Karma uolz . hehe ;D

Marah apabila anda bertanya aktivitinya
Dah tak boleh nak tanya apa dia buat , makan ape , tido kat mana , dengan siapa , dan lain lain . Kalau dulu , tak yah tanya , dia yang list out semua aktiviti dia sepanjang hari . Detail ! Takde yang tertinggal langsung . Even berapa kali dia kentut pun dia bagi tahu . *pitam*


Tips untuk anda : Bagaimana Nak Pikat Lelaki Idaman Secara Halus.

Perniagaan online menggunakan laman sosial kini semakin popular dikalangan peniaga - peniaga. Kelebihan berniaga secara online menjadi alternatif terbaik bagi mereka yang masih hijau dalam perniagaan. Ramai juga yang telah menjadi jutawan dalam perniagaan internet. Jom kita kaji perbezaan medium-medium online web.



1 ) Facebook boleh tak?

Facebook boleh sahaja. tiada masalah. Yang penting kena rajin promosi..promosi..promosi. Dan paling penting kurangkan tag gambar dgn facebook rakan-rakan. terutama yang tidak kita kenali. Ini akan membuatkan mereka ras geram dan menyampah bila tag gambar.

2) Blogspot ok tak?

Blogspot ok juga. Tak de maslah.yang penting rajin2 lah buat artikel yang menarik. Berikan tips-tips dan informasi mengenai produk anda. Yang penting bold atau gelapkan perkataan atau produk yg penting.

3) Wordpress macam mana?

Guru-guru perniagaan internet menggalakan penggunaan wordpress. Sebab lebih mesra dengan SEO. terutama yahoo dan google. Tapi agak susah sedikitlah kalau bab design ni. Kena belajar lebih sikit dik. Belajar banyak nnati tak dpat apply semua. Belajar asas jer dulu

4) laman web sedia ada untuk bisnes online ada tak?

Laman web khas untuk promosi bisnes ada. kena rajin - rajin cari.antaranya :

-lot.com
-weebly.com
-easystore.com

Medium bisnes terbaru. Menggunakan instagram. Hanya snap gambar dan buat hastag.
Memang ringkas je,tapi mesti ada teknik. Boleh rujuk laman web ini IGKaboom.com untuk belajar teknik meniaga di instagram.



Jika anda sedang mencari lubuk duit tanpa menggunakan modal, anda boleh terus ke laman web Fiverr. Fiverr merupakan tempat pengumpulan servis - servis seperti penulisan artikel, membuat video dan segala servis berkaitan internet.



Adakah perkhidmatan servis ni terhad untuk luar negara. Anda silap. Kita juga boleh menawarkan perkhidmatan kepada orang disana dengan caj serendah $5. Adakah ini berbaloi?

Sangat berbaloi. Kita akan dapat bayaran 4x ganda jika ditukarkan matawang Malaysia. Jika anda masih belum jelas mengenai fiver boleh rujuk laman web DuitFiverr.com ...

Jika anda seorang yang mahir menulis artikel dalam Bahasa Inggeris, ambil peluang ini untuk mengembangkan servis di fiverr. Setiap artikel yang berkualiti anda boleh caj sehingga $15 bergantung pada niche yang anda ingin tulis. Penulisan artikel yang berkualiti penting untuk menaikkan rank blog mereka di google.

Sekarang penggunaan video sebagai medium pemasaran semakin penting. Jadi ramai yang memerlukan perkhidmatan penyuntingan video di fiverr. Anda memang berbakat dalam penghasilan video. Lagi bagus anda tawarkan di sini. Pastikan servis anda terbaik dan berkualiti. Semakin baik perkhidmatan, semakin banyak markah yang anda akan dapat. Seterusnya akan meningkatkan kredibiliti perkhidmatan anda.

Masih lagi blurr mengenai fiver boleh rujuk laman web ini DuitFiverr.com
Dah makan ka belum????Kalau belum pergilah makan. perut lapar kalau tak di isi boleh jadi gastrik tau. Nasihat dari aku ni. Tapi alhamdulillah aku belum kena lagi. Sebab asal lapar jer aku makan. Sampai terkejut bila timbang berat dah naik 97kg...waaaaa..manyak terkejut


ada mau pengsan tengok berat aku macam ni kan...sipi-sipi lah dah nak capai 100kg

Dah setahun lebihla aku dengan berat macam tu. Berat tak.tapi still boleh lari laju lagi.Cuma mengah dia lah yang aku tak tahan..hahahaha..Maklumlah bawak berat 2kali ganda dari asal. Nak tau punca berat naik macam ni. Sebab dulu aku injured kat peha lepas main handball. Ni pun nak main futsal pun takut-takut lagi.

pssst..iklan jap..YUNA mintak tolong ni...dia suruh klik kat sini untuk info  http://tinyurl.com/7nfebp7

2 bulan lepas baru layan main futsal. 2x seminggu. Tak larat woo mula-mula. Pening kepala pon ada. Sekarang ni aku dah boleh sepak macam Safee Sali..kalau sepak macam Rooney tu tunggu badan aku turun lagi 10kg..hahahah

Nak jadikan cerita, bila dah banyak keluarkan peluh kat badan aku ni, berat aku dah mula kurang sikit-sikit. Kena jaga bab makan ni. Tapi kalau dah kat rumah...waa.baik punya.Apa-apa pun, sarapan pagi jangan tinggal yer kawan-kawan. Sarapan pagi dapat mengurangkan berat badan.Kalau tak caye try la.

Nak info lebih..aku ikut panduan diet extreme . jadi berjaya kurangkan 2kg dalam masa 2 bulan tanpa Jus mate 5 dan sebagainya..Boleh jer.tak der maslah..janji usaha.Kalu sit up pagi-pagi pun malas,macam mana nak dapatkan perut yg berpetak-petak..



Paypal? apa mende tu....



PayPal adalah sistem pembayaran online (e-wallet) yang membolehkan anda menghantar atau menerima duit dalam bentuk digital. Dengan akaun PayPal anda sendiri, anda boleh menerima bayaran daripada pemegang akaunl PayPal lain dengan cepat dan mudah. Malah, anda juga boleh menerima bayaran dari kad kredit.

kira penting jugalah akaun paypal ni. Lagi-lagi sapa yang nak berniaga dalam internet. Khas untuk mereka yang ingin buat urusan perniagaan di pasaran global. kalau nak guna cek memang lambatlah. Dalam sebulan belum tentu sampai kat depan rumah kita.

Dengan ada akaun paypal ni, kita boleh membuat urusniaga dengan E-bay, clickbank dan pembayaran komisen produk digital dari luar. aku ada jumpa panduan macam mana nak menguruskan akaun paypal. Start dari pendaftaran sampailah transfer duit.

Didatangkan dalam versi bahasa melayu dan siap sekali dengan video. Ini adalah panduan bagaimana nak mengaktifkan akaun paypal anda. memang terbaiklah...


Related Malaysia Sites

PayPal Malaysia - Rahsia PayPal Untuk Perniagaan Online

> Malaysia Ecommerce - Create Web Shop with Limited Offer Package

> Ecover Produk


Cuti pekerja dah abis dah, baru nak buat post baru kat blog..layan cuti sangatlah kan. macam mana rakan - rakan ku sekalian..ada baik ka tarak baik..yang baik kita hebohkan, yang tak baik kita simpan..Yang penting baik punyer....

Post kali ni memenui permintaan kawan-kawan aku kat facebook. Dorang tertanya-tanya apa mende la churpchurp ni. dah lama dah cerita ni. itulah hidup kat facebook suka sangat post gambar. bab duit free pun ketinggalan. nak buat macam mana. Duit lambat dapat,tu yang buat tak tau jer. Tapi not bad lah,sejak masuk dah dapat cek dari churpchurp..Jangan tak caya yur alls..ni realiti bukan cobaannnn.



Antara soalan dan jawapan yang aku boleh tolong ceritakan kat kawan-kawan facebook dan twitter.

Apa itu churpchurp?

adik - beradik kepada nuffnang yang menyebarkan iklan menggunakan laman facebook dabn twitter. Nuffnang pula menyebarkan iklan menggunakan blog yang telah berdaftar di bawah pengiklanan nuffnang.

Cara- cara nak join churpchurp?


Langkah 1 : Klik jemputan ke churpchurp di sini untuk mendaftar

langkah 2 : perlu diingatkan ada 50 orang rakan di facebook dan twitter.senang jer ni.Semua orang ada lebih dari 10

Langkah 3: Mulakan langkah dengan kongsi iklan dilaman sosial anda, dan pastikan bila ada assignment iklan dari churpchurp,ada perlu hantar. Ini salah satu peluang anda untuk menghasilkan komisen paling cepat dan pantas.





Jadi bila kita dapat cash out duit tu?

Kalau anda berjaya mengumpulkan RM100, churpchurp beri peluang untuk anda tebus.pastikan segala maklumat adal h mengikut IC anda. kala silap, anda tak boleh dapat cek. Kena tunggu 2 minggu selepas anda tebus..

Kalau belum join lagi. Daftarlah di sini (klik di sini sekarang)..


Related Malaysia Sites 

> Pendaftaran sebagai ahli churpchurp