Skip to main content

Laman Sosial Alternatif Laman Web Sebagai Medium Perniagaan Online

Perniagaan online menggunakan laman sosial kini semakin popular dikalangan peniaga - peniaga. Kelebihan berniaga secara online menjadi alternatif terbaik bagi mereka yang masih hijau dalam perniagaan. Ramai juga yang telah menjadi jutawan dalam perniagaan internet. Jom kita kaji perbezaan medium-medium online web.



1 ) Facebook boleh tak?

Facebook boleh sahaja. tiada masalah. Yang penting kena rajin promosi..promosi..promosi. Dan paling penting kurangkan tag gambar dgn facebook rakan-rakan. terutama yang tidak kita kenali. Ini akan membuatkan mereka ras geram dan menyampah bila tag gambar.

2) Blogspot ok tak?

Blogspot ok juga. Tak de maslah.yang penting rajin2 lah buat artikel yang menarik. Berikan tips-tips dan informasi mengenai produk anda. Yang penting bold atau gelapkan perkataan atau produk yg penting.

3) Wordpress macam mana?

Guru-guru perniagaan internet menggalakan penggunaan wordpress. Sebab lebih mesra dengan SEO. terutama yahoo dan google. Tapi agak susah sedikitlah kalau bab design ni. Kena belajar lebih sikit dik. Belajar banyak nnati tak dpat apply semua. Belajar asas jer dulu

4) laman web sedia ada untuk bisnes online ada tak?

Laman web khas untuk promosi bisnes ada. kena rajin - rajin cari.antaranya :

-lot.com
-weebly.com
-easystore.com

Medium bisnes terbaru. Menggunakan instagram. Hanya snap gambar dan buat hastag.
Memang ringkas je,tapi mesti ada teknik. Boleh rujuk laman web ini IGKaboom.com untuk belajar teknik meniaga di instagram.



Comments

  1. ramai yang memilih facebook skrg.. sbb lebih mudah ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekarang ramai yang menggunakan instagram

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Cara Tebus/Redeem mata ganjaran Big Point untuk Pengguna Tone Excel

Bigpoint adalah mata yang terkumpul dari hasil topup tunetalk. Ramai pengguna talian tunetalk sama ada tone excel dan tone plus masih blurr cara - cara menebus big point. Ada yang sudah mengumpul point sehingga 10 000 mata. Jangan tak tau ada tiket kapal terbang yang boleh anda tebus di laman web www.airasiabig.com

http://www.airasiabig.com/my/bm/  (untuk laman web bahasa melayu)
Untuk tebus point Big Point untuk tiket kapal terbang, jumlah terkumpul yang wajib mestilah 3000 point. Jika point belum mencukupi anda boleh guna untuk menebus barang lain di online store tunetalk.

Berikut ada beberapa cara yang perlu anda lakukan untuk menebus big point tukar kepada tiket kapal terbang,

Langkah Pertama :
Bagi pengguna tunetalk/tone excel anda perlu mendaftar di selfcare tunetalk.
https://selfcare.my.tunetalk.com/

atau :
http://www.tunetalk.com/my/
Kemudian klik self register

jika anda baru pertama kali mendaftar, daftar no.ic dan no.hp anda dahulu.



Langkah kedua:
Anda klik link ini https://www.…

Formula nak dapat RM 1 juta dalam masa setahun...

Aku selalu melakukan kira-kira macam mana nak dapatkan RM 1000,000 dalam 12 bulan.Macam mana tu.Selalunya bila kita sebut 1 juta pasti orang kata mengarut. Sebab kita dah belajar matematik dari kecik sampai ke tua ni la, kita gunakan. Selalunya orang yang buat bisnes suka buat kira-kira ni. Orang kata nak cari nombor magik dalam bisnes. Tapi jangan terkejutlah, sebab ni salah satu formula dorang nak menjadikan kerja menjadi mudah dan senang. mereka tidak pandang dengan 1 juta, tapi dengan nilai yang paling kecil. Ok buat masa ni kita buat pengiraan mudah, bagaimana nak dapatkan RM 1000,000 dalam setahun..

Rahsia Buat Duit Dengan Tone Excel

Ramai yang tanya rahsia kejayaan pengguna TONE EXCEL/TUNETALK. Mereka sentiasa jana pendapatan secara senyap. Tidak perlu buka kedai topup sendiri pun.

Setelah dikaji, rahsia kejayaan pengguna prepaid tone excel adalah seperti berikut :



Mereka beli dan pakai simkad toneexcel bernilai RM90100% yang berjaya,mereka kekalkan no.henpon ataupun jadikan line tunetalk/toneexcel sebagai line utama merekaKebanyakan ahli yang berkeluarga, menjadikan simkad toneexcel sebagai simkad utama mereka.Kongsi keistimewaan simkad ini dan daftarkan ahli baru Ramai yang tertanya apa kehebatan simkad ini. Walaupun saya ceritakan 1001 kebaikan toneexcel, jika anda tidak membeli simkad tone excel amatlah rugi rasanya.


Kini jumlah pengguna telefon bimbit melebihi 32 juta mengikut data statistik sehingga 2013. Semakin meningkat pengguna telefon, semakin cera h peluang anda untuk berkongsi simkad tone excel bersama rakan-rakan anda.

Jika anda ingin sertai kami boleh hubungi saya : nasarudin : 012 9238949 Facebook…