10 Tanda Pasangan Kita Curang

, , 2 comments
Pasangan curang bukan isu baru. Cerita curang ni dari zaman dulu lagi. Jika anda tersedar pasangan anda ada tanda-tanda di bawah. Bersiap sedia untuk menerima segala kemungkinan yang akan berlaku. Pasrah dan redha je la.






Resah melihat jam tangan
Dia sering mengejar masa sehingga sanggup meninggalkan anda keseorangan kerana kononnya ada masalah sikit . Padahal masalah dia ? Dah janji dengan perempuan/lelaki lain . Tu yang angkat kaki tu.

Kerap menolak pelawaan
Kalau dulu , beria ajak pergi tengok wayang , karok pe sume , kalau boleh hari hari nak jumpa Seminit tak jumpa , rasa macam 100 tahun . Hiperbola kau . Tapi sekarang , bila kau ajak keluar , dia asyik tolak dengan alasan sejuta . Mungkin sebab dia dah bosan . Jaga jaga cik kiah oi .

Panas baran dan mencari kesilapan
Sikap dia berubah 180 darjah . Dari penyayang , manja , baik hati , romantik bagai , terus jadi panas baran , pemarah , selalu je cari kesalahan kau .Lagi tragis bila dia tak segan silu nak marah kau depan public . Adoii ~ malu noks .

Tidak membenarkan anda memegang / membelek handphone
Ouh , ini biasa . HAHA ! eh kenapa aku gelak ? =.=' Kalau jadi ceni , WAJIB untuk kau curiga ! Mana tahu dalam diam , dia love texting dengan orang lain . Ohmaiii ~

Jarang menelefon anda 
Masa awal bercinta , beria telefon . Asyik berbunyi je handphone tu . Sampaikan housemate / roomate naik marah pulak handphone asyik memekak 24 jam . HAHA ! Tapi sekarang , jangan kata call , mesej pun bila perlu je . "U, nak pinjam RM100" . Okay , FINE !

Perubahan sikap yang ketara
Sama lahh dengan yang panas baran tadi tu.

Asyik lewat ketika temu janji
Sejuta alasan klise dihamparkan bila lambat sampai , jalan jammed , kelas lambat habis , kerja banyak sangat , kene back up kerja orang , bla bla bla . Dulu , boleh je on time . Siap awal lagi . "Takpe baby , I tunggu u sampai u datang okay , lambat sikit pun tak pe." Heh .

Terima call secara rahsia
Time dengan korang , dia terima call , tapi dia lari tempat lain . Dulu , relax je jawab call depan korang . Itu baru call , time dapat mesej pulak lagi lahh . Lepas baca , terus delete . Common war (hambik kau , war terus aku pakai) among couples berpunca dari TELEFON . pehh ~

Sepi tanpa berita
Okayyyy , yang ni dah selalu sangat kena dekat batang hidung sendiri . HAHA ! Dah lali weyhh . Until now , aku sebenarnya FOBIA . HAHA ! lagi =.=' 2 3 bulan lepas tu , dia diam je kann . Apahal ? Kau dah resah gelisah dahh . Padahal dia ? Relax dengan orang lain . Tapi tapi tapi tapi kannn .... aku selalu gak lah buat dekat lelaki cenggini . HAHA ! Sebab aku bosan ! Haa , bosan antara faktor yang membawa kepada sepi tanpa berita . Karma uolz . hehe ;D

Marah apabila anda bertanya aktivitinya
Dah tak boleh nak tanya apa dia buat , makan ape , tido kat mana , dengan siapa , dan lain lain . Kalau dulu , tak yah tanya , dia yang list out semua aktiviti dia sepanjang hari . Detail ! Takde yang tertinggal langsung . Even berapa kali dia kentut pun dia bagi tahu . *pitam*


Tips untuk anda : Bagaimana Nak Pikat Lelaki Idaman Secara Halus.

2 comments:

  1. yang penting jangan terlalu bersikap cemburu

    ReplyDelete
  2. sepi?? hurm!!
    ketika diperlukan...hurm...
    kalau yg camni lak camne agaknya...miss m tnya pendapat yer...
    try tgok laki ni punya pngai lak...huhuhu...buntu2x..
    http://sengetbersamakamu.blogspot.com/2012/05/lelaki-tu-pelik.html

    ReplyDelete