Skip to main content

Minda Kekayaan Robert Kiyosaki dikupas dalam isu berbahasa melayu

masih lagi dalam mood raya, baru balik dari open house runah sebelah. Macam biasa makan mesti kasi gegar punya. Malam ni mula lah termengah-mengah nak nafas. penuh dan sarat dengan segala raya punya makanan. 

Setelah beberapa minggu tak menghasilkan post, maklumlah puasa. Nak mengadap laptop pun boleh terlelap. Normal la tu kan. dah penat. Beberapa hari ni ada baca bebarapa artikel mengenai Robert Kiyosaki. Mentor pengurusan kewangan #1 di dunia. 

Mungkin ramai yang dah dapatkan buku "rich dad poor Dad".Memang top selling satu dunia buku ni selain novel la kan. Ada sesetengah dah baca buku ni, tapi masih belum faham lagi apa yang diceritakan oleh beliau.

Ada alternatif untuk anda, dalam versi bahas melayu tapi bukan 100% dialih bahasakan. Cuma sedikit perbicangan di selitkan dalam Konspirasi Kekayaan: Minda Kekayaan Robert Kiyosaki .
Antara bab-bab atau isi penting yang dikupa di sini adalah berkaitan ; 


Dalam bab 1, anda akan mengetahui mengenai hidup jurulatih kewangan no. 1 di dunia. Anda akan mengetahui apa yang pernah Robert buat di dalam hidupnya. Dan kegagalannya. Semua perkara penting yang anda perlu tahu mengenai Robert.

Dalam bab 2, anda akan dibawa kepada zaman Rich Dad, Poor Dad. Itulah permulaan Robert Kiyosaki di mata umum. Anda akan melihat apa Robert buat pada waktu itu dan teras utama buku tersebut.

Bab 3
merupakan bab terpenting dalam e-book ini. Anda akan melihat apa penulis fikirkan mengenai Minda Robert Kiyosaki. Ini penting. Walaupun di dalam bab-bab sebelumnya anda sudah didedahkan dengan serba sedikit mengenai Robert Kiyosaki dan mindanya, di dalam bab ini segalanya akan menjadi semakin jelas.

Alasan mengapa saya ingin tahu tentang otak dan bagaimana ia bekerja kerana saya terkejut ramai yang bercakap mengenai sesuatu perkara tetapi mereka melakukan perkara yang lain.” - Robert T Kiyosaki, Rich Dad Increase Your Financial IQ.

Jadi jika anda masih lagi kurang faham maksud tersirat yang dibincangkan di buku Rich dad poor Dad.Aku syorkan untuk membaca Konspirasi Kekayaan: Minda Kekayaan Robert Kiyosaki .


Comments

Popular posts from this blog

Cara Tebus/Redeem mata ganjaran Big Point untuk Pengguna Tone Excel

Bigpoint adalah mata yang terkumpul dari hasil topup tunetalk. Ramai pengguna talian tunetalk sama ada tone excel dan tone plus masih blurr cara - cara menebus big point. Ada yang sudah mengumpul point sehingga 10 000 mata. Jangan tak tau ada tiket kapal terbang yang boleh anda tebus di laman web www.airasiabig.com

http://www.airasiabig.com/my/bm/  (untuk laman web bahasa melayu)
Untuk tebus point Big Point untuk tiket kapal terbang, jumlah terkumpul yang wajib mestilah 3000 point. Jika point belum mencukupi anda boleh guna untuk menebus barang lain di online store tunetalk.

Berikut ada beberapa cara yang perlu anda lakukan untuk menebus big point tukar kepada tiket kapal terbang,

Langkah Pertama :
Bagi pengguna tunetalk/tone excel anda perlu mendaftar di selfcare tunetalk.
https://selfcare.my.tunetalk.com/

atau :
http://www.tunetalk.com/my/
Kemudian klik self register

jika anda baru pertama kali mendaftar, daftar no.ic dan no.hp anda dahulu.



Langkah kedua:
Anda klik link ini https://www.…

Formula nak dapat RM 1 juta dalam masa setahun...

Aku selalu melakukan kira-kira macam mana nak dapatkan RM 1000,000 dalam 12 bulan.Macam mana tu.Selalunya bila kita sebut 1 juta pasti orang kata mengarut. Sebab kita dah belajar matematik dari kecik sampai ke tua ni la, kita gunakan. Selalunya orang yang buat bisnes suka buat kira-kira ni. Orang kata nak cari nombor magik dalam bisnes. Tapi jangan terkejutlah, sebab ni salah satu formula dorang nak menjadikan kerja menjadi mudah dan senang. mereka tidak pandang dengan 1 juta, tapi dengan nilai yang paling kecil. Ok buat masa ni kita buat pengiraan mudah, bagaimana nak dapatkan RM 1000,000 dalam setahun..

Rahsia Buat Duit Dengan Tone Excel

Ramai yang tanya rahsia kejayaan pengguna TONE EXCEL/TUNETALK. Mereka sentiasa jana pendapatan secara senyap. Tidak perlu buka kedai topup sendiri pun.

Setelah dikaji, rahsia kejayaan pengguna prepaid tone excel adalah seperti berikut :



Mereka beli dan pakai simkad toneexcel bernilai RM90100% yang berjaya,mereka kekalkan no.henpon ataupun jadikan line tunetalk/toneexcel sebagai line utama merekaKebanyakan ahli yang berkeluarga, menjadikan simkad toneexcel sebagai simkad utama mereka.Kongsi keistimewaan simkad ini dan daftarkan ahli baru Ramai yang tertanya apa kehebatan simkad ini. Walaupun saya ceritakan 1001 kebaikan toneexcel, jika anda tidak membeli simkad tone excel amatlah rugi rasanya.


Kini jumlah pengguna telefon bimbit melebihi 32 juta mengikut data statistik sehingga 2013. Semakin meningkat pengguna telefon, semakin cera h peluang anda untuk berkongsi simkad tone excel bersama rakan-rakan anda.

Jika anda ingin sertai kami boleh hubungi saya : nasarudin : 012 9238949 Facebook…