Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2012

Tarik Perhatian GOOGLE ke blog anda

Hai semua..


Apa cerrr kita kali ni. Kali ni aku nak ceritakan pasal SEO (search optimize engine). Memang selalu orang cerita bab ni. Nak tarik trafik kena pandai benda-benda ni. Mungkin menarik untuk dibincangkan.



Nak story sikit,sebab baru baca dari blog orang cerita jual kuih tradisional dekat blog.Boleh cecah RM30 000 sebulan.Perghh, dah boleh kahwin 3.Tapi ni gara-gara trafik yang tinggi ke blog tersebut.Tak caye?? search kat berit kosmo ataupun harian metro.jumpa punya,makcik tu siap tunjuk tab dia sekali. Korang ada???
Memang terasa kerdil diri ini, bila akcik tu lagi advance dari kita. Dah hari-hari mengadap facebook,Tapi habok pon tarak.Tu la,nak main kayu tiga lagi dalam facebook. Pecah rahsia sudah. Ramai orang beranggapan hanya update sahaja di blog, google akan terus naikkan ranking kita ke atas.
Silap tu...
Anda kena update sesuatu yang berinformasi, baru google bagi peluang nak naikkan blog.kalau setakat cerita kucing jiran sebelah rumah mati,memang tak dapatla orang ram…