Skip to main content

Tarik Perhatian GOOGLE ke blog anda

Hai semua..


Apa cerrr kita kali ni. Kali ni aku nak ceritakan pasal SEO (search optimize engine). Memang selalu orang cerita bab ni. Nak tarik trafik kena pandai benda-benda ni. Mungkin menarik untuk dibincangkan.




Nak story sikit,sebab baru baca dari blog orang cerita jual kuih tradisional dekat blog.Boleh cecah RM30 000 sebulan.Perghh, dah boleh kahwin 3.Tapi ni gara-gara trafik yang tinggi ke blog tersebut.Tak caye?? search kat berit kosmo ataupun harian metro.jumpa punya,makcik tu siap tunjuk tab dia sekali. Korang ada???

Memang terasa kerdil diri ini, bila akcik tu lagi advance dari kita. Dah hari-hari mengadap facebook,Tapi habok pon tarak.Tu la,nak main kayu tiga lagi dalam facebook. Pecah rahsia sudah. Ramai orang beranggapan hanya update sahaja di blog, google akan terus naikkan ranking kita ke atas.

Silap tu...

Anda kena update sesuatu yang berinformasi, baru google bagi peluang nak naikkan blog.kalau setakat cerita kucing jiran sebelah rumah mati,memang tak dapatla orang ramai nak baca. Mungkin boleh ubah tajuk, "Kucing ini mati dengan muka tersenyum"

Gerenti berduyung-duyung datang nak tengok kucing tu mati tersenyum,Walaupun tak logik,mesti ada yang teringin nak tau. orang kita kan suka ambil tahu. Tengok accident pon macam tak pernah tengok. kaannnn

nak baca lebih pasal SEO kena cari la maklumat kat intenet.Tapi kebanyakannya bahasa inggeris. Blog kita pun bahasa melayu,lagi mau baca itu bahasa omputih.Layankan aje.Tu dulu,sekarang dah ada dalam bahas melayu. Nak tau lebih lanjut klik sahaja disini

Jangan berhenti mencari ilmu selagi nyawa kita dikandung badan. kerana ilmu pelita hidup ketika kegelapan. Selamat berjumpa lagi.

Comments

Popular posts from this blog

Cara Tebus/Redeem mata ganjaran Big Point untuk Pengguna Tone Excel

Bigpoint adalah mata yang terkumpul dari hasil topup tunetalk. Ramai pengguna talian tunetalk sama ada tone excel dan tone plus masih blurr cara - cara menebus big point. Ada yang sudah mengumpul point sehingga 10 000 mata. Jangan tak tau ada tiket kapal terbang yang boleh anda tebus di laman web www.airasiabig.com

http://www.airasiabig.com/my/bm/  (untuk laman web bahasa melayu)
Untuk tebus point Big Point untuk tiket kapal terbang, jumlah terkumpul yang wajib mestilah 3000 point. Jika point belum mencukupi anda boleh guna untuk menebus barang lain di online store tunetalk.

Berikut ada beberapa cara yang perlu anda lakukan untuk menebus big point tukar kepada tiket kapal terbang,

Langkah Pertama :
Bagi pengguna tunetalk/tone excel anda perlu mendaftar di selfcare tunetalk.
https://selfcare.my.tunetalk.com/

atau :
http://www.tunetalk.com/my/
Kemudian klik self register

jika anda baru pertama kali mendaftar, daftar no.ic dan no.hp anda dahulu.



Langkah kedua:
Anda klik link ini https://www.…

Formula nak dapat RM 1 juta dalam masa setahun...

Aku selalu melakukan kira-kira macam mana nak dapatkan RM 1000,000 dalam 12 bulan.Macam mana tu.Selalunya bila kita sebut 1 juta pasti orang kata mengarut. Sebab kita dah belajar matematik dari kecik sampai ke tua ni la, kita gunakan. Selalunya orang yang buat bisnes suka buat kira-kira ni. Orang kata nak cari nombor magik dalam bisnes. Tapi jangan terkejutlah, sebab ni salah satu formula dorang nak menjadikan kerja menjadi mudah dan senang. mereka tidak pandang dengan 1 juta, tapi dengan nilai yang paling kecil. Ok buat masa ni kita buat pengiraan mudah, bagaimana nak dapatkan RM 1000,000 dalam setahun..

Rahsia Buat Duit Dengan Tone Excel

Ramai yang tanya rahsia kejayaan pengguna TONE EXCEL/TUNETALK. Mereka sentiasa jana pendapatan secara senyap. Tidak perlu buka kedai topup sendiri pun.

Setelah dikaji, rahsia kejayaan pengguna prepaid tone excel adalah seperti berikut :



Mereka beli dan pakai simkad toneexcel bernilai RM90100% yang berjaya,mereka kekalkan no.henpon ataupun jadikan line tunetalk/toneexcel sebagai line utama merekaKebanyakan ahli yang berkeluarga, menjadikan simkad toneexcel sebagai simkad utama mereka.Kongsi keistimewaan simkad ini dan daftarkan ahli baru Ramai yang tertanya apa kehebatan simkad ini. Walaupun saya ceritakan 1001 kebaikan toneexcel, jika anda tidak membeli simkad tone excel amatlah rugi rasanya.


Kini jumlah pengguna telefon bimbit melebihi 32 juta mengikut data statistik sehingga 2013. Semakin meningkat pengguna telefon, semakin cera h peluang anda untuk berkongsi simkad tone excel bersama rakan-rakan anda.

Jika anda ingin sertai kami boleh hubungi saya : nasarudin : 012 9238949 Facebook…