Saturday, October 6, 2012

Tarik Perhatian GOOGLE ke blog anda

Hai semua..


Apa cerrr kita kali ni. Kali ni aku nak ceritakan pasal SEO (search optimize engine). Memang selalu orang cerita bab ni. Nak tarik trafik kena pandai benda-benda ni. Mungkin menarik untuk dibincangkan.




Nak story sikit,sebab baru baca dari blog orang cerita jual kuih tradisional dekat blog.Boleh cecah RM30 000 sebulan.Perghh, dah boleh kahwin 3.Tapi ni gara-gara trafik yang tinggi ke blog tersebut.Tak caye?? search kat berit kosmo ataupun harian metro.jumpa punya,makcik tu siap tunjuk tab dia sekali. Korang ada???

Memang terasa kerdil diri ini, bila akcik tu lagi advance dari kita. Dah hari-hari mengadap facebook,Tapi habok pon tarak.Tu la,nak main kayu tiga lagi dalam facebook. Pecah rahsia sudah. Ramai orang beranggapan hanya update sahaja di blog, google akan terus naikkan ranking kita ke atas.

Silap tu...

Anda kena update sesuatu yang berinformasi, baru google bagi peluang nak naikkan blog.kalau setakat cerita kucing jiran sebelah rumah mati,memang tak dapatla orang ramai nak baca. Mungkin boleh ubah tajuk, "Kucing ini mati dengan muka tersenyum"

Gerenti berduyung-duyung datang nak tengok kucing tu mati tersenyum,Walaupun tak logik,mesti ada yang teringin nak tau. orang kita kan suka ambil tahu. Tengok accident pon macam tak pernah tengok. kaannnn

nak baca lebih pasal SEO kena cari la maklumat kat intenet.Tapi kebanyakannya bahasa inggeris. Blog kita pun bahasa melayu,lagi mau baca itu bahasa omputih.Layankan aje.Tu dulu,sekarang dah ada dalam bahas melayu. Nak tau lebih lanjut klik sahaja disini

Jangan berhenti mencari ilmu selagi nyawa kita dikandung badan. kerana ilmu pelita hidup ketika kegelapan. Selamat berjumpa lagi.


0 comments:

Post a Comment

Click Ad3