Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2012

Belajar cara menulis resume yang memikat majikan

Perkara yang paling dalam memohon adalah resume anda sendiri. mungkin ada setengah graduan mash lagi mencari cara-cara menulis resume yang betul-betul meninggalkan kesan kepada majika selepas membaca resume anda.
Tidak dinafikan, kelemahan ketara graduan yang mengalami masalah penganggur adalah menulis resume yang yang boleh menyakinkan majikan mengambil mereka. Result best, tapi ayat masih kurang memikat pasti susah nak dapat perhatian majikan baru anda.
Di tambah lagi sekarang ini kerajaan telah menambah banyak peluang pekerjaan baru kepada siswazah yang baru dan lama graduate menambah persaingan dalam mencari pekerjaan. Mungkin anda perlukan sedikit tips rahsia bagaimana untuk menulis resume yang memikat.
Lihat resume itu di sini

mungkin peluang anda meningkat 50% setelah mempraktikan beberapa tips berguna dalam menuls resume. Siapa tau kan, rezeki di tangan Tuhan. Yang penting kita usaha.


Panduan Khas Photographer Untuk Gambar Wedding

Perkhidmatan gambar prewedding ketika musim perkahwinan kini menjadi satu trend kepada pasangan - pasangan yang baru pengantin. Mereka mahukan yang terbaik untuk menyimpan kenangan terindah bersama pasangan. Memori ini semestinya memerlukan seorang photographer yang profesional.

Jika anda ada bercita-cita ingin menjadi seorang photographer secara part time, amat-amat digalakkan. Selalunya perkhidmatan photographer menawarkan pakej perkahwinan antara RM1000 - RM3000. Bergantung pada pakej yang ditawarkan. Adakah ini part time yang amat berbaloi?
Apa yang saya katakan, memang amat berbaloi.

Penggunaan laman sosial seperti Instagram, Facebook dan twitter dapat membantu meningkatkan kredibiliti anda sebaga photographer perkahwinan. Boleh baca post saya sebelum ini mengenai Laman sosial sebagai Medium Pemasaran online


Satu kerja yang mendatangkan hasil lumayan jika anda sendiri berminat untuk menceburinya. Hanya ambil gambar yang berkualiti dan ada seninya, pasti mereka puas hati. Tapi ka…

Bagaimana makan gaji tapi boleh dapat duit dari internet?

Ooooooooooooooooooo.......
Jangan buat tanggapan awal. Aku tak ajak korang buat MLM mahupun SKIM piramid. Ni cerita-cerita ajer. Cerita ni berdasarkan pengalam seorang IM yang membuat perniagaan secara part time sambil makan gaji. Mesti seronok orang yang baca ni kalau korang pun jenis makan gaji.
Takut sangat kena tipu kan. Jadi aku pun taknak bagi yang tipu,ni realiti punya. Saudara Eruwan bukan lagi asing dalam dunia Internet. Bagi yang makan gaji memang patut jadikan beliau ni sebagai idola.
Setengah orang tak mau tinggalkan kerja, sebab seronok dapat gaji. Ada niat di hati nak tambahkan pendapatan secara part time hanya di rumah, inilah panduan yang korang perlukan. Aku cuma bagi sikit jer panduan, selebihnya korang kena usahalah.
Saudara Eruwan ada menyediakan beberapa pakej yang sesuai untuk korang pilih.Antaranya:
Pakej Sukses Usahawan InternetPakej Usahawan Makan GajiPakej Automatic eBay Powerseller Artikel-PLR.comPakej Jana Trafik eBay Ini hasil dari penulisan beliau yang ba…