Perkara yang paling dalam memohon adalah resume anda sendiri. mungkin ada setengah graduan masih lagi mencari cara-cara menulis resume yang betul-betul meninggalkan kesan kepada majika selepas membaca resume anda.

Tidak dinafikan, kelemahan ketara graduan yang mengalami masalah penganggur adalah menulis resume yang yang boleh menyakinkan majikan mengambil mereka. Result best, tapi ayat masih kurang memikat pasti susah nak dapat perhatian majikan baru anda.

Di tambah lagi sekarang ini kerajaan telah menambah banyak peluang pekerjaan baru kepada siswazah yang baru dan lama graduate menambah persaingan dalam mencari pekerjaan. Mungkin anda perlukan sedikit tips rahsia bagaimana untuk menulis resume yang memikat.

mungkin peluang anda meningkat 50% setelah mempraktikan beberapa tips berguna dalam menuls resume. Siapa tau kan, rezeki di tangan Tuhan. Yang penting kita usaha.


Perkhidmatan gambar prewedding ketika musim perkahwinan kini menjadi satu trend kepada pasangan - pasangan yang baru pengantin. Mereka mahukan yang terbaik untuk menyimpan kenangan terindah bersama pasangan. Memori ini semestinya memerlukan seorang photographer yang profesional.

Jika anda ada bercita-cita ingin menjadi seorang photographer secara part time, amat-amat digalakkan. Selalunya perkhidmatan photographer menawarkan pakej perkahwinan antara RM1000 - RM3000. Bergantung pada pakej yang ditawarkan. Adakah ini part time yang amat berbaloi?
Apa yang saya katakan, memang amat berbaloi.

Penggunaan laman sosial seperti Instagram, Facebook dan twitter dapat membantu meningkatkan kredibiliti anda sebaga photographer perkahwinan. Boleh baca post saya sebelum ini mengenai Laman sosial sebagai Medium Pemasaran online


Satu kerja yang mendatangkan hasil lumayan jika anda sendiri berminat untuk menceburinya. Hanya ambil gambar yang berkualiti dan ada seninya, pasti mereka puas hati. Tapi kalau amatur kena belajar lagi bab-bab bergambar ni. Kena belajar bab cahaya, side yang sesuai dan lain-lain lagi la.

Jangan kita berlagak seperti seorang profesional tapi ilmu bergambar belum cukup di dada. Buat orang marah jer. dah susah nak cari rezeki. Jika anda tidak berkesempatan untuk pergi ke kelas belajar menjadi seorang photographer yang profesional, mungkin ini yang anda perlukan. Belajar Mengambil gambar bersama Saudara Hafiz

Beliau sudah berpengalaman mengambil gambar satu dunia, bukan satu Malaysia jer dik...

Jadi tidak salah orang dah ni, memang dah tempat yang betul untuk anda belajar lebih macam mana nak ambil gambar yang terbaik dan berkualiti. Nak dapatkan info lebih boleh lah klik laman web ini BisnesFotografi.com

Yang penting segala ilmu yang korang dapat ni kenala praktikkan. Rugi belajar, tapi tak de usaha


Ooooooooooooooooooo.......

Jangan buat tanggapan awal. Aku tak ajak korang buat MLM mahupun SKIM piramid. Ni cerita-cerita ajer. Cerita ni berdasarkan pengalam seorang IM yang membuat perniagaan secara part time sambil makan gaji. Mesti seronok orang yang baca ni kalau korang pun jenis makan gaji.

Takut sangat kena tipu kan. Jadi aku pun taknak bagi yang tipu,ni realiti punya. Saudara Eruwan bukan lagi asing dalam dunia Internet. Bagi yang makan gaji memang patut jadikan beliau ni sebagai idola.

Setengah orang tak mau tinggalkan kerja, sebab seronok dapat gaji. Ada niat di hati nak tambahkan pendapatan secara part time hanya di rumah, inilah panduan yang korang perlukan. Aku cuma bagi sikit jer panduan, selebihnya korang kena usahalah.

Saudara Eruwan ada menyediakan beberapa pakej yang sesuai untuk korang pilih.Antaranya:

  1. Pakej Sukses Usahawan Internet
  2. Pakej Usahawan Makan Gaji
  3. Pakej Automatic eBay Powerseller 
  4.  Artikel-PLR.com
  5.  Pakej Jana Trafik eBay
Ini hasil dari penulisan beliau yang banyak menghasilkan pendapatan secara part time. Tak perlu lagi keluar dari rumah. Semuanya hanya di internet. Gunakan platform blogger, wordpress , facebook dan twitter sebagai tempat anda berkongsi idea.,

Menarikkan, tak perlu lagi kena marah dengan bos, sebab kerja tak fokus. Pilih yang mana best, korang pasti seronok nak buat.