Thursday, December 6, 2012

Panduan Khas Photographer Untuk Gambar Wedding

Perkhidmatan gambar prewedding ketika musim perkahwinan kini menjadi satu trend kepada pasangan - pasangan yang baru pengantin. Mereka mahukan yang terbaik untuk menyimpan kenangan terindah bersama pasangan. Memori ini semestinya memerlukan seorang photographer yang profesional.

Jika anda ada bercita-cita ingin menjadi seorang photographer secara part time, amat-amat digalakkan. Selalunya perkhidmatan photographer menawarkan pakej perkahwinan antara RM1000 - RM3000. Bergantung pada pakej yang ditawarkan. Adakah ini part time yang amat berbaloi?
Apa yang saya katakan, memang amat berbaloi.

Penggunaan laman sosial seperti Instagram, Facebook dan twitter dapat membantu meningkatkan kredibiliti anda sebaga photographer perkahwinan. Boleh baca post saya sebelum ini mengenai Laman sosial sebagai Medium Pemasaran online


Satu kerja yang mendatangkan hasil lumayan jika anda sendiri berminat untuk menceburinya. Hanya ambil gambar yang berkualiti dan ada seninya, pasti mereka puas hati. Tapi kalau amatur kena belajar lagi bab-bab bergambar ni. Kena belajar bab cahaya, side yang sesuai dan lain-lain lagi la.

Jangan kita berlagak seperti seorang profesional tapi ilmu bergambar belum cukup di dada. Buat orang marah jer. dah susah nak cari rezeki. Jika anda tidak berkesempatan untuk pergi ke kelas belajar menjadi seorang photographer yang profesional, mungkin ini yang anda perlukan. Belajar Mengambil gambar bersama Saudara Hafiz

Beliau sudah berpengalaman mengambil gambar satu dunia, bukan satu Malaysia jer dik...

Jadi tidak salah orang dah ni, memang dah tempat yang betul untuk anda belajar lebih macam mana nak ambil gambar yang terbaik dan berkualiti. Nak dapatkan info lebih boleh lah klik laman web ini BisnesFotografi.com

Yang penting segala ilmu yang korang dapat ni kenala praktikkan. Rugi belajar, tapi tak de usaha

0 comments:

Post a Comment

Click Ad3