Skip to main content

Cara Tebus/Redeem mata ganjaran Big Point untuk Pengguna Tone Excel

tebus point air asia


Bigpoint adalah mata yang terkumpul dari hasil topup tunetalk. Ramai pengguna talian tunetalk sama ada tone excel dan tone plus masih blurr cara - cara menebus big point. Ada yang sudah mengumpul point sehingga 10 000 mata. Jangan tak tau ada tiket kapal terbang yang boleh anda tebus di laman web www.airasiabig.com



Untuk tebus point Big Point untuk tiket kapal terbang, jumlah terkumpul yang wajib mestilah 3000 point. Jika point belum mencukupi anda boleh guna untuk menebus barang lain di online store tunetalk.


Berikut ada beberapa cara yang perlu anda lakukan untuk menebus big point tukar kepada tiket kapal terbang,


Langkah Pertama :
Bagi pengguna tunetalk/tone excel anda perlu mendaftar di selfcare tunetalk.
https://selfcare.my.tunetalk.com/

atau :
http://www.tunetalk.com/my/
Kemudian klik self register

jika anda baru pertama kali mendaftar, daftar no.ic dan no.hp anda dahulu.



Langkah kedua:

klik first time login.

Daftar segala maklumat yang diperlukan. Pastikan tepat kerana ini melibatkan data personal anda.
Pendaftaran ini perlu untuk mendapatkan id big shot.


Setelah selesai pendaftaran, jika sudah berjaya, Anda boleh buka e-mail untuk verify.
Kemudian anda akan dapat big shot id

big id air asia big point


Langkah ketiga :

Jika anda sudah mendapat id, boleh klik link di bawah untuk melakukan pendaftaran redeem point.


klik bahagian sign up, dan pilih register your id


Langkah keempat :

Seterusnya buka semula laman web www.tunetalk.com
Ikut cara ini. Sebab laman web tunetalk tidak menyediakan bahasa malaysia.

1 - Pilih menu online store
2 - Tekan menu redemption
3 - Ruang Show Me pilih AIR ASIA BIGPOINT





4 - Tekan Redeem Now. Akan keluar ruangan untuk mengisi no.ic dan password



5 - Selepas submit (penghantaran)

Tekan yes dan anda akan terus di hantar ke ruangan ini


klik petak I accept.
Dan submit order. Siap

Tunggu pengesahan email dari air asia. Selamat mencuba. Jika dah berjaya, boleh cek point anda di laman web bigpoint asia

Jika anda berminat untuk menjadi ahli toneexcel boleh klik link blog ini : 
https://goo.gl/2Y4PkT

Saya adalah pengguna simkad toneexcel.
Nasarudin miskon
012 923 8949
id : 303533


Comments

Popular posts from this blog

Formula nak dapat RM 1 juta dalam masa setahun...

Aku selalu melakukan kira-kira macam mana nak dapatkan RM 1000,000 dalam 12 bulan.Macam mana tu.Selalunya bila kita sebut 1 juta pasti orang kata mengarut. Sebab kita dah belajar matematik dari kecik sampai ke tua ni la, kita gunakan. Selalunya orang yang buat bisnes suka buat kira-kira ni. Orang kata nak cari nombor magik dalam bisnes. Tapi jangan terkejutlah, sebab ni salah satu formula dorang nak menjadikan kerja menjadi mudah dan senang. mereka tidak pandang dengan 1 juta, tapi dengan nilai yang paling kecil. Ok buat masa ni kita buat pengiraan mudah, bagaimana nak dapatkan RM 1000,000 dalam setahun..

Rahsia Buat Duit Dengan Tone Excel

Ramai yang tanya rahsia kejayaan pengguna TONE EXCEL/TUNETALK. Mereka sentiasa jana pendapatan secara senyap. Tidak perlu buka kedai topup sendiri pun.

Setelah dikaji, rahsia kejayaan pengguna prepaid tone excel adalah seperti berikut :



Mereka beli dan pakai simkad toneexcel bernilai RM90100% yang berjaya,mereka kekalkan no.henpon ataupun jadikan line tunetalk/toneexcel sebagai line utama merekaKebanyakan ahli yang berkeluarga, menjadikan simkad toneexcel sebagai simkad utama mereka.Kongsi keistimewaan simkad ini dan daftarkan ahli baru Ramai yang tertanya apa kehebatan simkad ini. Walaupun saya ceritakan 1001 kebaikan toneexcel, jika anda tidak membeli simkad tone excel amatlah rugi rasanya.


Kini jumlah pengguna telefon bimbit melebihi 32 juta mengikut data statistik sehingga 2013. Semakin meningkat pengguna telefon, semakin cera h peluang anda untuk berkongsi simkad tone excel bersama rakan-rakan anda.

Jika anda ingin sertai kami boleh hubungi saya : nasarudin : 012 9238949 Facebook…