Skip to main content

Panduan Berniaga Aiskrim Home Made




Bisnes aiskrim semakin popular di Malaysia. Tak kira siapa, dari orang biasa hingga kerabat di raja memang suka makan aiskrim. Bezanya, rasa aiskrim. Ada yang sangat sedap, sangat manis dan sangat lembut ketika di mulut.

Baru-baru ini Majalah Tiga membincangkan isu membuat aiskrim. Dari aiskrim komersial hinggalah aiskrim Malaysia. Semuanya memang orang cari untuk merasainya.
Jom kita kupas isu ini !

Perasan tak, orang Kemboja datang Malaysia apa yg diorang jual? 
Orang pakistan, keliling kampung dan taman apa yang diorang jual? 
Orang bangla naik motor pusing2 pekan apa yang diorang jual?
Ya, diorang jual aiskrim. Knp dlm banyak2 produk, mereka memilih untuk jual aiskrim?

Kerana aiskrim memiliki ciri2 produk perniagaan yang :

  • ‪Sesuai‬ untuk org yang tak pernah berniaga.
  • Malu nak berniaga.
  • Mudah sangat
  • Tak perlu skill dan pengalaman
  • Bisnes boleh buat part time tapi lumayan

Aiskrim juga adalah produk yang:

  1. Sangat menguntungkan
  2. Mudah nak buat
  3. Barang mentah boleh dibeli hanya di kedai runcit
  4. Margin superb

Bayangkan, orang Bangla cakap bahasa Melayu.pun tak lancar niaga aiskrim 2 tahun dah.boleh buka kilang aiskrim sendiri. Orang kemboja niaga aiskrim je boleh buat rumah banglo. Orang pakistan, dulu jual aiskrim naik basikal sekarang dah ada pajero.

Nak tahu rahsia mcmana diorang buat duit dengan bisnes aiskrim je? 
Klik terus banner di bawah ni BisnesAiskrim.com





Berita best dan sangat best...Kami sudah sediakan tempahan cd secara online.Anda boleh klik link yang diberikan....
Posted by Hanya dari rumah belajar buat tart, coklat, Roti Bun dan Cupcake melalui CD on Thursday, 3 December 2015

Comments

  1. ramai pengusaha aiskrim sekarang ni sejak e-book aiskrim 5K sebulan keluar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup..ramai yang dah berjaya menghasilkan aiskrim yg sedap pada kos yg rendah

      Delete
  2. salah satu alternatif untuk income partime...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sangat membantu ibu-ibu yang dirumah untuk meniaga aiskrim hanya di depan rumah

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Cara Tebus/Redeem mata ganjaran Big Point untuk Pengguna Tone Excel

Bigpoint adalah mata yang terkumpul dari hasil topup tunetalk. Ramai pengguna talian tunetalk sama ada tone excel dan tone plus masih blurr cara - cara menebus big point. Ada yang sudah mengumpul point sehingga 10 000 mata. Jangan tak tau ada tiket kapal terbang yang boleh anda tebus di laman web www.airasiabig.com

http://www.airasiabig.com/my/bm/  (untuk laman web bahasa melayu)
Untuk tebus point Big Point untuk tiket kapal terbang, jumlah terkumpul yang wajib mestilah 3000 point. Jika point belum mencukupi anda boleh guna untuk menebus barang lain di online store tunetalk.

Berikut ada beberapa cara yang perlu anda lakukan untuk menebus big point tukar kepada tiket kapal terbang,

Langkah Pertama :
Bagi pengguna tunetalk/tone excel anda perlu mendaftar di selfcare tunetalk.
https://selfcare.my.tunetalk.com/

atau :
http://www.tunetalk.com/my/
Kemudian klik self register

jika anda baru pertama kali mendaftar, daftar no.ic dan no.hp anda dahulu.



Langkah kedua:
Anda klik link ini https://www.…

Formula nak dapat RM 1 juta dalam masa setahun...

Aku selalu melakukan kira-kira macam mana nak dapatkan RM 1000,000 dalam 12 bulan.Macam mana tu.Selalunya bila kita sebut 1 juta pasti orang kata mengarut. Sebab kita dah belajar matematik dari kecik sampai ke tua ni la, kita gunakan. Selalunya orang yang buat bisnes suka buat kira-kira ni. Orang kata nak cari nombor magik dalam bisnes. Tapi jangan terkejutlah, sebab ni salah satu formula dorang nak menjadikan kerja menjadi mudah dan senang. mereka tidak pandang dengan 1 juta, tapi dengan nilai yang paling kecil. Ok buat masa ni kita buat pengiraan mudah, bagaimana nak dapatkan RM 1000,000 dalam setahun..

Rahsia Buat Duit Dengan Tone Excel

Ramai yang tanya rahsia kejayaan pengguna TONE EXCEL/TUNETALK. Mereka sentiasa jana pendapatan secara senyap. Tidak perlu buka kedai topup sendiri pun.

Setelah dikaji, rahsia kejayaan pengguna prepaid tone excel adalah seperti berikut :



Mereka beli dan pakai simkad toneexcel bernilai RM90100% yang berjaya,mereka kekalkan no.henpon ataupun jadikan line tunetalk/toneexcel sebagai line utama merekaKebanyakan ahli yang berkeluarga, menjadikan simkad toneexcel sebagai simkad utama mereka.Kongsi keistimewaan simkad ini dan daftarkan ahli baru Ramai yang tertanya apa kehebatan simkad ini. Walaupun saya ceritakan 1001 kebaikan toneexcel, jika anda tidak membeli simkad tone excel amatlah rugi rasanya.


Kini jumlah pengguna telefon bimbit melebihi 32 juta mengikut data statistik sehingga 2013. Semakin meningkat pengguna telefon, semakin cera h peluang anda untuk berkongsi simkad tone excel bersama rakan-rakan anda.

Jika anda ingin sertai kami boleh hubungi saya : nasarudin : 012 9238949 Facebook…