Skip to main content

Kelebihan Pelaburan ASB vs Saham

Saham adalah salah satu cara untuk menggandakan wang tanpa perlu bekerja. Aktiviti jual beli saham masih baru dikalangan orang Melayu. Ramai yang menganggap saham hanya untuk orang-orang kaya. Modal perlu besar, dan mereka masih selesa dengan pelaburan saham ASB.


haram pelaburan asb



Beberapa tahun kebelakangan ini, isu pelaburan ASB adalah tidak mengikut syariah menggemparkan para pelabur ASB. Ada beberapa isu yang telah dibangkitkan mengenai ASB. Untuk maklumat lanjut mengenai isu ini kita boleh rujuk blog tulisan Ust.Zaharudin di link ini :


Ada fatwa mengatakan pelaburan ASB ini adalah HARUS. Pelaburan ASB ada baik dan ada juga kelemahannya. Jadi di sini kita akan kupas beberapa isu ASB dan SAHAM.
  1. Dividen ASB purata setiap tahun 7.5% berbanding SAHAM 20% - 100% setiap tahun.
  2. ASB berisiko rendah berbanding SAHAM
  3. ASB hanya simpan dan tunggu berbanding SAHAM anda perlu pantau setiap hari.
  4. Akaun simpanan ASB boleh buka di bank konvensional, manakala SAHAM hanya di Investment Bank.
  5. Status pelaburan saham mengikut syariah berbanding status pelaburan ASB.
  6. Akaun saham boleh diwarisi berbanding akaun ASB.
belajar saham

Pelaburan saham masih baru dan fresh dikalangan melayu. Jadi masih banyak ruang yang boleh kita belajar mengenai saham. Ada yang menganggap urusniaga ini boleh jadikan kita muflis dan berisiko tinggi. Jika anda masih berfikiran seperti ini, anda masih silap. Sebenarnya pelaburan saham adalah pelaburan yang menguntungkan.

Jika ada yang berjinak-jinak untuk melabur saham, pastikan anda ada ilmu mengenai pelaburan saham. Pastikan ada asas mengenai saham, sebelum bermula. Kini pelaburan saham semakin mudah. Anda boleh duduk depan laptop, online stock saham dan lihat pergerakan graf secara santai di rumah atau di pejabat. 

Bagaimana jika masih belum jumpa panduan ilmu cara melabur saham?
Saya boleh syorkan kepada anda sebuah ebook mengenai saham tulisan Tuan Khairul Arrifin
Boleh rujuk di laman web ini SistemSaham.com

Apa yang saya katakan, anda harus belajar ilmu asas pelaburan saham. Anda boleh jadikan Wuffen Burret sebagai idola. Beliau merupakan pelabur saham paling berjaya dalam era moden. Mula dan praktis. Itu adalah yang terbaik.


Comments

Popular posts from this blog

Cara Tebus/Redeem mata ganjaran Big Point untuk Pengguna Tone Excel

Bigpoint adalah mata yang terkumpul dari hasil topup tunetalk. Ramai pengguna talian tunetalk sama ada tone excel dan tone plus masih blurr cara - cara menebus big point. Ada yang sudah mengumpul point sehingga 10 000 mata. Jangan tak tau ada tiket kapal terbang yang boleh anda tebus di laman web www.airasiabig.com

http://www.airasiabig.com/my/bm/  (untuk laman web bahasa melayu)
Untuk tebus point Big Point untuk tiket kapal terbang, jumlah terkumpul yang wajib mestilah 3000 point. Jika point belum mencukupi anda boleh guna untuk menebus barang lain di online store tunetalk.

Berikut ada beberapa cara yang perlu anda lakukan untuk menebus big point tukar kepada tiket kapal terbang,

Langkah Pertama :
Bagi pengguna tunetalk/tone excel anda perlu mendaftar di selfcare tunetalk.
https://selfcare.my.tunetalk.com/

atau :
http://www.tunetalk.com/my/
Kemudian klik self register

jika anda baru pertama kali mendaftar, daftar no.ic dan no.hp anda dahulu.



Langkah kedua:
Anda klik link ini https://www.…

Formula nak dapat RM 1 juta dalam masa setahun...

Aku selalu melakukan kira-kira macam mana nak dapatkan RM 1000,000 dalam 12 bulan.Macam mana tu.Selalunya bila kita sebut 1 juta pasti orang kata mengarut. Sebab kita dah belajar matematik dari kecik sampai ke tua ni la, kita gunakan. Selalunya orang yang buat bisnes suka buat kira-kira ni. Orang kata nak cari nombor magik dalam bisnes. Tapi jangan terkejutlah, sebab ni salah satu formula dorang nak menjadikan kerja menjadi mudah dan senang. mereka tidak pandang dengan 1 juta, tapi dengan nilai yang paling kecil. Ok buat masa ni kita buat pengiraan mudah, bagaimana nak dapatkan RM 1000,000 dalam setahun..

Rahsia Buat Duit Dengan Tone Excel

Ramai yang tanya rahsia kejayaan pengguna TONE EXCEL/TUNETALK. Mereka sentiasa jana pendapatan secara senyap. Tidak perlu buka kedai topup sendiri pun.

Setelah dikaji, rahsia kejayaan pengguna prepaid tone excel adalah seperti berikut :



Mereka beli dan pakai simkad toneexcel bernilai RM90100% yang berjaya,mereka kekalkan no.henpon ataupun jadikan line tunetalk/toneexcel sebagai line utama merekaKebanyakan ahli yang berkeluarga, menjadikan simkad toneexcel sebagai simkad utama mereka.Kongsi keistimewaan simkad ini dan daftarkan ahli baru Ramai yang tertanya apa kehebatan simkad ini. Walaupun saya ceritakan 1001 kebaikan toneexcel, jika anda tidak membeli simkad tone excel amatlah rugi rasanya.


Kini jumlah pengguna telefon bimbit melebihi 32 juta mengikut data statistik sehingga 2013. Semakin meningkat pengguna telefon, semakin cera h peluang anda untuk berkongsi simkad tone excel bersama rakan-rakan anda.

Jika anda ingin sertai kami boleh hubungi saya : nasarudin : 012 9238949 Facebook…